Én, Petőfi – hétfőn este a tv-ben

Szerző: user

2021-03-14

A telekis diákok közreműködésével készült filmet március 15-én, a nemzeti ünnep estéjén két időpontban is láthatja majd a közönség: 18 és 20 órakor sugározza a Fehérvár Televízió. A tévéjáték írója és rendezője Matuz János, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ művészeti intendánsa, a felvétel a Fehérvár Televízió munkatársainak közreműködésével készül. 2021-ben is különleges műsor készül – a járványhelyzet miatt tévéjáték formájában –, amelynek főszereplői most is a fehérvári fiatalok, a diákok. A Fehérvár Televízióban sugárzott tévéjátékban a Teleki Blanka Gimnázium diákjai idézik meg a kor hangulatát, „életre kel” a 12 pont, kézzelfogható közelségben jelennek meg a történelmi alakok.
A darab jelenetei a belváros sok helyszínén elevenednek meg a filmben, az említettek mellett az Arany János utca, a bazilika előtti II. János Pál pápa tér, a Városháza díszudvara, a Fő utca, a Goldziher köz és az Aranybulla is felsejlik majd a tévéjátékban. A film végigvezeti a nézőket a sorsfordító nap eseményein, megjeleníti, megeleveníti a történelmi alakokat, mindezt a már megszokott zenei betétekkel, a megzenésített 12 ponttal, Nemzeti dallal, néptáncosokkal és animációs effektekkel.A produkció szereplői a Teleki Blanka Gimnázium diákjai, a Teleki Diákszínpad, vagyis a TeDi társulatának tagjai, Somos Ákos drámatanár vezetésével.

A darabban fontos szerephez jut az iskola énekkara is, Reiner Renáta vezetésével, a néptáncos jelenetekben az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit láthatjuk majd. A néptáncos koreográfiákat Majoros Róbert készítette, a zenéket idén is Szirtes Edina jegyzi, a zenei vezető Cserta Balázs, az animáció Falvay Miklós médiaművész munkája. A produkció felvétele a Fehérvár Televízió operatőreinek és szerkesztőinek közreműködésével készül, László-Takács Krisztina, Bodonyi Krisztián, Körtvélyes Tivadar, Tar Károly és Zsiday Ádám dolgozik a tévéjátékon.Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by user

2021-03-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami