Elkezdődött az első turnus Fehérvár megújult velencei táborában

Szerző: Media24

2022-07-05

Elkezdődött az első turnus a teljeskörűen felújított, bentlakásos Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborban, ahol július 3-a és 29-e között táboroznak idén gyerekek. Hétfőn délután Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András Mészáros Attila alpolgármesterrel és Bozai István városgondnokkal közösen látogatta meg az idei első turnust.

A Modern Városok Program keretében 800 millió forintos állami támogatásból valósult meg a tábor teljes újjáépítése, melynek köszönhetően korszerű körülmények között, akár egész évben otthont adhat ifjúsági rendezvényeknek a Székesfehérvár Önkormányzatának tulajdonában lévő Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor. 18 kisház és egy új, kétszintes közösségi épület várja a fiatalokat.

A héten kezdődött, első, sportos jellegű turnusban többféle bajnokságot rendeznek vicces ügyességi és tehetségkutató feladatokkal. A második turnusba a Harry Potter-rajongókat várják, de mindenki jól fogja érezni magát, aki szereti az izgalmakat. A Magyarország szeretlek! címet viseli a harmadik turnus, ahova a határon túli magyar vendégek személyesen nem tudnak ugyan eljönni, de online felveszik velük a kapcsolatot, hogy beszélgessenek, énekeljenek, táncoljanak együtt. Az utolsó turnus pedig a nyomozós Rejtélyek tábora lesz.

„A megújult Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor idei első turnusában 53 kisgyermek vesz részt, és nagyon izgalmasan tölti a nyári szünidőt. Bízom abban, hogy az új táborban a következő évtizedekben nagyon sok fiatalnak lehet majd örömet adni. A tábor nagyon szép lett, és sok-sok játékot használhatnak itt a gyerekek. Nem utolsósorban a velencei tábor egy kicsit a családoknak is segítséget ad, hiszen tudjuk jól, hogy a gyermekes családoknak egy két és fél hónapos vakáció nagyon hosszú, és ha meg is tudják oldani a gyerekek szülői, nagyszülői felügyeletét, akkor is szükség van olyan programokra, amikor egymással találkozhatnak a gyerekek. Köszönet azoknak a pedagógusoknak, táborszervezőknek, akik az ezzel járó munkát elvégzik – akár itt, Velencén vagy a Bregyó közi napközis táborban.” !  – mondta el a hétfői táborlátogatáson dr. Cser-Palkovics András polgármester.

„A mai nap az első igazi nyári táboros nap az új táborban, azonban szerencsére az év többi időszakában is lehet használni a létesítményt. Nagyon örülök, hogy a Modern Városok Program lehetőséget adott arra, hogy teljesen fel lehetett újítani és bővíteni is tudtuk a tábort, úgy, hogy egy kora tavasztól késő őszig használható helyszínt sikerült varázsolnunk Velencén.” – hangsúlyozta Székesfehérvár polgármestere.

(ÖKK, Bácskai Gergely)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-07-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami