Elismerések és jutalmak átadása a Gárdonyi Rendőrkapitányságon

Szerző: Mátay Balázs

2021-08-13

Amint arról korábban beszámoltunk, 2021. augusztus 2-án 11 órakor a Velencén, az Iskola utcában lévő dohányboltba ment be egy férfi késsel és szatyorral a kezében és kérte a pénzt a pultból. Az eladó a pénz átadását megtagadta és ezzel egyidőben egy üzletbe érkező személy látva, hogy rablás van folyamatban kilépett az üzletből és utcán segítséget kért. A három személy visszatérve az üzletbe az elkövetőt az utcára vonszolta, aki ezt követően az üzlet elől egy kerékpárral elmenekült. Állampolgári segítséggel sikerült megakadályozni a bűncselekmény elkövetésének befejezését és az elkövető azonosítását, valamint gyors elfogását. tevékenységük nagyban segítette az elkövető azonosítását és rövid időn belüli elfogását.

Vásári Dénes rendőr főtörzsőrmester és Fenyvesi Attila rendőr őrmester 2021. augusztus 10-én 14 óra 15 perckor szolgálatuk során bejelentést kaptak, hogy egy asszony a Duna vízében egy stégben kapaszkodik. A nő a felé közeledő rendőröket meglátva elengedte a stéget, és sodródni kezdett a vízben. Vásári Dénes rendőr főtörzsőrmester és Fenyvesi Attila rendőr őrmester a vízbe vetették magukat, majd az asszonyt elérve őt a karjánál fogva a partra húzták, ahol átadták a kiérkező mentősöknek.

Az esetek miatt dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, valamint Budavári Árpád rendőr ezredes, a Gárdonyi Rendőrkapitányság vezetője 2021. augusztus 13-án, a Gárdonyi Rendőrkapitányságon kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként tárgyjutalomban részesítették

Török Tamás rendőr főtörzsőrmester urat, a Közrendvédelmi Osztály szolgálatirányító parancsnokát,

Kiss Balázs rendőr főtörzsőrmester urat, a Közrendvédelmi Osztály körzeti megbízottját,

Böde Szilvia címzetes rendőr törzsőrmester hölgyet, a Közrendvédelmi Osztály megbízott körzeti megbízottját,

Guitprecht Tivadar honvéd szakaszvezető urat.

Az elkövető elfogásában tanúsított kiemelkedő együttműködésük elismeréseként tárgyjutalomban részesítették a dohánybolt alkalmazottját, valamint a segítségére igyekvő három férfit.

Továbbá szolgálat közben, átlagon felüli kockázatvállalással, életmentésben nyújtott kiemelkedő helytállása elismeréséül dicséretben és jutalomban részesítették

Vásári Dénes rendőr főtörzsőrmester, az Ercsi Rendőrőrs körzeti megbízottját,

Fenyvesi Attila rendőr őrmestert, az Ercsi Rendőrőrs járőrét

(FMRFK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-08-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami