EFOTT: látogatottsági, majd retrócsúcs égi áldással

A nyitónap után, amelyen megdőlt a napi látogatottsági rekord ( özel teltház bulizott a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR zenéire) a folytatás a „Gold Track”, vagyis az örök slágerek és előadók jegyében telt: a TNT, Geszti Péter, a Blue, a Culture Beat, a La Bouche, valamint Korda György és Balázs Klári is színpadra lépett a Velencei-tó partján.

A fellépők príma kis retro-feelinget rittyentettek a nagyszínpadra, kiváltképp Geszti Péter volt elemében, aki 60. életévét taposva úgy szökdelte, ugrálta és szövegelte végig Rapülők-ös, Jazz + Az-os és Gringo Sztár-os sikerkorszakának legnagyobb slágereit, mint anno 31 esztendővel ezelőtt, amikor a Rapülőkkel akkorát robbantot a magyar popzenében, mint korábban talán senki. A poénos, kacifántos, igazi Gesztis szövegvilág dance alapokra helyezve, minőségi női vokállal merőben új volt kis hazánkban, így pillanatok alatt lett hatalmas sztárrá vált a rímfaragó szöveggyáros, aki egyébként már az Első Emelet 80-as évekbeli dalaihoz is sok jó szöveggel járult hozzá.

Később a Jazz + Az hasonló sikereket ért el, már kicsit „finomabb” zenei köntösben, s bár a 2010-es évtizedben viszonylag tiszavirág életűnek bizonyuló Gringo Sztár már nem ütött akkorát, mint elődei, azért 2-3 ikonikus dalt hagyott maga után, így a Best Of Geszti produkcióban ezek is helyet kaptak.

Nem csak a főszereplő, zenekara és vokálja minden tagja nagyon profi munkát végzett a színpadon, az egészen fiatal korosztály képviselőit is magával ragadta az egykori remek slágerbombák felidézésével. Annyira profi munkát, hogy még az este 7-8 óra közé jósolt nagyobb eső is „felfüggesztette magát” erre a szűk másfél órára.

Ennek aztán szó szerint a következő produkció triója, a 90-es évek két rendkívüli népszerűségnek örvendő dance-formációja, a slágerbombáikkal a diszkókat gyakorta felrobbantó Culture Beat és La Bouche, valamint a már az ezredfordulót követő években befutott, már a szelídebb, poposabb irányvonalat képviselő Blue itta meg ennek a levét, mert éppen akkor kezdett a dézsából ömleni az égi áldás, amikor a Culture Beat rázendített a Got To Get It-re, majd a Mr. Vain-re. Utóbbinál már senkin sem maradt száraz felület, aki rendületlenül ott csápolt a színpad előtt.

Összességében egy igazán príma kis nosztalgia-est sült ki – eső ide vagy oda – ebből a produkcióláncból, s az eső okán duplán is felejthetetlen élmény lesz annak, aki ott volt a Velencei-tó partján.

A zárásig, szombat éjszakáig még számos első osztályú hazai produkció vár a fesztiválozókra. A részletes programokról itt tájékozódhatsz: https://tickets.efott.hu/lineup/efott-2023

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-07-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami