Eddig nagyon nem szeretik az új menetrendet Fehérváron

Szerző: garanddesign

2021-07-20

Csaknem fél évszázad után döntött úgy Székesfehérvár önkormányzata (közgyűlése), hogy alapvetően átszabja az érvényben lévő autóbusz-közlekedési menetrendet a városban, s gyakorlatilag egy új vonalhálózattal és menetrenddel rukkol ki. Az újítás alig három napja van érvényben, mégis olyan erőteljes negatív kritikaözönt váltott ki az utazóközönségből, hogy erős a gyanú, hamaroa visszaáll a régi menetrend. Persze, tudjuk, minden újdonságnak megvannak az ellenzői, itt azonban egészen egyértelmű elutasításról van szó, ha megnézzük a különböző internetes fórumokat, közösségi platformokat. Dr. Cser-Palkovics ANdrás polgármester azonnal szavazást is írt ki a város oldalán, hogy kinek jön be az új menetrend és ki kéri vissza a régit? A városvezető egyértelművé tette, ha a szavazás végeredménye azt mutatja, hogy valóban jelentős az új elutasítása, akkor visszaállhat a régi tömegközlekedési rend a megyeszékhelyen.

 

– Tisztelt Fehérváriak!
Látva, hogy 3 nap alatt mennyi és milyen kritika érte az új buszmenetrendet, úgy döntöttem, hogy nincs értelme a tesztüzem végéig várakozni, azonnal lehetővé teszem a szavazást az új menetrendről.
Szeretném minél gyorsabban és számszerűen látni, mi a többségi vélemény, nem csak a kritikák mennyisége miatt, hanem tárgyuk, legfőképpen a munkába járást illető felvetések és problémák miatt is, melyek nem tűrnek halasztást. A szavazást követően, annak eredményét figyelembe véve megteszem a szükséges intézkedéseket.
Szavazni a város honlapján lehet, ma (július 20-a, kedd) reggel 8 és július 23-a, péntek reggel 8 óra között. A szavazás: https://www.szekesfehervar.hu/buszmenetrendszavazas2021-00
Ahogyan tegnap jeleztem, két lehetőségből választhatunk:
1️⃣ A tesztüzem alatt álló új menetrendet és annak finomhangolását támogatom.
2️⃣ Maradjon a régi menetrend, azt fejlesszük inkább tovább a jövőben!
A szavazás IP-védelemmel rendelkezik, a rendszer szűri és leválogatja az esetleges robotszavazatokat, egyéb csalási, befolyásolási kísérleteket. Így tudunk a lehető leggyorsabban, a lehető legpontosabb eredményhez jutni.
Kérek mindenkit, éljen a lehetőséggel és szavazzon a buszmenetrendről, döntsünk közösen a kérdésben, hiszen közös ügyről van szó! – írta Facebook-oldalán Dr. Cser Palkovics András.
Hozzá kell tenni: a közösségi oldal kommentjeinél sokan az előzetes egyeztetést hiányolják. Ebben az esetben meg kell védeni a városvezetést, mert igen régóta és több fórumon is kommunikálta a változási szándékot, a tervezetet is közzé tette, igaz, konkrét indulási időpontok nélkül, de nem igazak azok a vádak, miszerint egyeztetések nélkül változtattak volna.
Hozzánk olyan kifogás is eljutott, miszerint a tervezet készítője nem székesfehérvári, nem él itt, nem ismeri mélységekig a helyi hálózatot, így nem is tudott megfelelő tervet az asztalra rakni. Ez valóban okozhatott némi problémát, ám az önkormányzat, mint megbízó, nyilván nem véletlenül választotta őt, biztosan nem ugatja a szakmáját, legalábbis ezt vélelmezzük. Mindenesetre várjuk a szavazás hivatalos végeredményét és az új menetrenddel kapcsolatos esetleges döntéseket, hiszen ez sok tízezer embert érint havi szinten, sokan kizárólag tömegközlekedéssel jutnak el a munkahelyükre és otthonukba.
Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by garanddesign

2021-07-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami