Délutáni piknikek az Aszalvölgyben és a Ligetsoron

Szerző: Media24

2024-04-23

Két ingyenes piknikre is várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ (SZKKK) április 27-én, szombaton. Az Aszalvölgyi pikniken ár 14 órától elindulnak a programok a Túrózsáki úti szabadidőparkban, a Ligetsori pikniket pedig 15 órától a Vörösmarty Mihály Általános Iskola melletti területen tartják. Az aktivitások sokszínűek és már igencsak nyári hangulatban telnek majd: koncertekre, kézműves-, sport- és gyermekprogramokra várják a családokat.

Az Aszalvölgyi piknik középpontjában az egészség és a sport áll. Délután kettőkor aerobik edzéssel indul a mozgás a Túrózsáki úti szabadidőpark és sétányon, amit az anya-lánya jógával lehet folytatni három órától, négykor pedig az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Junior csoportja hívja táncba a jelenlévőket. A sok mozgás után kellemesen elfáradva telepedhetnek a gyerekek és családjaik a színpad elé, ahol fél öttől a Batyu Színház Mesemalac című előadása látható. Az est zárásaként, mintegy levezető mozgásként, fél hattól felszabadultan lehet táncolni – ehhez a zenét DJ Kátai szolgáltatja majd.

A piknikbe bekapcsolódik Deák Lajosné, a városrész önkormányzati képviselője és dr. Cser-Palkovics András polgármester is.

A délután folyamán kettő órától, egészen este fél nyolcig légvár, valamint akadálypálya várja a kicsiket és nagyobbakat, babajátszó pedig a legkisebbeket. Lehetőség lesz személyi edzésre a street workout pályán, ahol tanácsadás lesz többek között például az eszközök használatáról, de bármilyen kérdésre szívesen válaszol majd a Cosmo Sport Fitness és Aerobik Központ szakembere.

A sportolás mellett kettőtől Rusznák Renáta vezetésével kinesio tapaszok ragasztására lehet benevezni, melyet a legtöbbször tartásjavításra, fájdalomcsillapításra, kismama hastámasztásra, végtag vizesedésre és „szétnyílt” hasizomra használnak (a szolgáltató kérése, hogy krémmentes, lehetőleg szőrtelenített felületre kérjék a tapaszokat a látogatók, és egy egészségügyi nyilatkozat kitöltése is szükséges lesz a helyszínen annak, aki tapaszt kap). Emellett ingyenes mini előadásokat is tart majd a hegek kezeléséről, ennek otthoni lehetőségeiről és az esetleges műtétre való felkészülésről.

A Ligetsori pikniken igazán sokrétű programmal készül az SZKKK. A színpadi műsort Endrődi Ági és a Fellegjárók zenekar gyermekkoncertje nyitja meg, ahol bizonyára sok apró tappancs perdül majd táncra, és énekel együtt a zenekarral. Az együttes a koncertjeik során útnak indul a Felleghajóval, és az utazás során együtt fedezik fel a természet szépségeit, az évszakokat. Találkoznak állatokkal, madarakat reptetnek, horgásznak, kincseket keresnek, varázsolnak a zene varázslatos erejével – igazi kalandban lesz részük.

A műsor folytatásában, negyed öttől a Dance Studio Nagy-Kuthy balettiskola növendékei mutatják meg tudásukat a nézőknek, fél hattól pedig a fehérváriak nagy kedvencei, Váradi Eszter Sára és Keller János veszik birtokba a színpadot, népszerű operettslágerekkel színesítve a délutánt.

Fél hatkor az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Junior csoportja hívja táncba a jelenlévőket, a csoport Sipos Dániel és Palánki Réka vezetésével működik. A programot hatkor a Strikers koncertje zárja: a zenekar repertoárja szinte bármilyen stílust magában foglal, legyen az rock, pop vagy funky – igazi bulival zárul majd a piknik.

A Ligetsori piknik folyamán lesz lehetőség csónakázásra is a Vitál Club Sportegyesülettel (ez a programelem díjköteles), a kézműveskedni vágyók nyári kalapot készíthetnek, de a klasszikus ugrálóvár-arcfestés-óriásbuborék hármas is várja a gyerekeket. Hungarikum Játékparkkal készül az eseményre a Fejér Vármegyei Értéktár, és a Prinker ideiglenes digitális tetoválást is kipróbálhatják az érdeklődők.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-04-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Lányok napja Székesfehérváron

Lányok napja Székesfehérváron

Idén székesfehérvári helyszínként a Hydro és az Óbudai Egyetem csatlakozott a Lányok Napja országos programsorozathoz....

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami