Decembertől újra megállnak a vonatok Szárazréten!

Szerző: Media24

2022-11-11

A városrészben élők, különösképpen a Székesfehérvár-Komárom vasútvonalon közlekedők számára minden bizonnyal remek hírt közösségi oldalán jeletette be Székesfehérvár polgármstere.

“Vitézy Dávid közlekedéséért felelős államtitkár úrral tárgyaltunk és meg is állapodtunk abban, hogy a Fehérvár-Komárom vonalon járó vonatok decembertől Szárazrét megállóhelyen is megállnak, ezzel lehetőséget biztosítva a Feketehegy-Szárazrétieknek, hogy néhány perc alatt elérjék a vasútállomást, így a Belvárost!

Nekünk is van még teendőnk, ugyanis a szárazréti megállóhelyet rendbe kell tegyük, a buszmegállók mintájára építünk egy kisebb várót is városi forrásból. A következő lépés, hogy a fehérvári helyi buszbérlettel is lehessen használni a vonatot Szárazrét-Fehérvár vasútállomás viszonylaton, ezzel is integrálva ezt a lehetőséget a helyi közlekedésünkbe. Erről még tárgyalnunk kell majd az ügyben illetékes szakminisztériummal.

A Fehérvár-Komárom vasútvonal ütemes menetrendjének bevezetése nagy siker volt eddig, olyannyira, hogy decembertől bővülni fog a szolgáltatás egy esti, nyolcadik járatpárral. Bízom abban, hogy a feketehegy-szárazrétiek számára tudunk most egy jó alternatívát hozni az autós, buszos közlekedésre, hiszen az Új Csóri körforgalom sajnos régóta túlterhelt.” – írta Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András.

(A fotó illusztráció)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Written by Media24

2022-11-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Jégkorong: Hári elnézést kért

Jégkorong: Hári elnézést kért

Mint ismeretes, a hétvégi Magyar Kupa finálé utolsó harmada előtti szünetben a Hydro Fehérvár AV19 csapatkapitánya,...

Február 1. – a civilek napja

Február 1. – a civilek napja

Az idei év civil területet érintő kérdéseiről, eseményeiről számoltak be sajtótájékoztató keretében február első...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami