December 31-ig biztosan nyitva marad az uszoda!

Szerző: Media24

2022-10-28

A kormány támogatásával december 31-ig biztosan nyitva tudja tartani a város a Csitáry G. Emil Városi Uszodát. „A korábbi közgyűlési döntést ma módosítottuk, és így szerencsére október 31-én nem zár be az uszoda főépülete, hanem december 31-ig biztosan nyitva tudjuk azt tartani és csak a sátrat zárjuk be erre az időszakra.” A városi képviselőtestület mai ülését követően jelentette be a hírt közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az egyeztetések természetesen folytatódnak, azok eredményéről is tájékoztatást fog adni a város.

„Az elmúlt hetekben rendszeresen tárgyaltunk a kormányzattal az energiaválság és annak következményei kapcsán. Eddig nem hoztam nyilvánosságra ezeket az egyeztetéseket, mert nem szerettem volna hiábavaló reményeket kelteni, ameddig nem fix egy-egy megállapodás. Most azonban egy fontos eredményt bejelenthetünk – az uszoda nyitvatartásával kapcsolatban – Vargha Tamással közösen, akinek a közbenjárását most is köszönöm!

A Kormány érti és érzi, hogy bizonyos sportlétesítmények, így különösen az uszoda nagyon nehezen pótolható, de fontos és népszerű sportolási lehetőséget nyújtanak, ezért biztosítja Fehérvár számára annak a pénznek a nagy részét, ami a Csitáry uszoda főépületének novemberi és decemberi nyitvatartásához kell! Ez körülbelül 80 millió forintot jelent, ami a költségnövekedés mintegy 70-80%-át fedezi. A fennmaradó részt a város biztosítja.

Ez azt jelenti tehát, hogy a korábbi közgyűlési döntést ma módosítottuk és így szerencsére október 31-én nem zár be az uszoda főépülete, hanem december 31-ig biztosan nyitva tudjuk azt tartani és csak a sátrat zárjuk be erre az időszakra. Hogy mi következik januártól, azt egyelőre nem tudom Önöknek megmondani, tárgyalunk majd természetesen arról is. Minden a távhő árán és az energiahelyzeten múlik. Ebben a nehéz helyzetben egyszerre egy lépést tudunk tenni, bízom azonban abban, hogy ez a lépés elnyeri minden uszodalátogató tetszését!

A mostani döntés azért is különösen fontos előrelépés, mert így van lehetőség folytatni az óvodai és iskolai úszásoktatást, ami kiemelt társadalmi célja a városunknak és komoly segítség az iskoláknak, óvodáknak egyaránt.

Mindeközben a jövővel is foglalkozunk. A Városgondnokság elkezdte az uszoda épületének energetikai felújítását tervezni és előkészíteni. Ez egy hosszabb és komplex munka lesz, valószínűleg milliárdos értékű beruházás. Szeretnénk előkészíteni a felújítást, hogy amint lesz fedezet rá, indulhassanak is a munkálatok.

Köszönöm a Kormány támogatását, külön Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár úr segítségét, amivel sportszakmai alapon az ország számos településén támogatják az uszodák működtetését. Jó bizonyítéka ez annak, hogy ha az önkormányzat és az állam összefognak, a legnehezebb helyi kihívásokat is meg tudjuk oldani.”

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2022-10-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami