Csütörtökön kezdődik a Városháza díszudvarának felújítása

A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

A munkaterület csütörtöki átadásával megkezdődik a Városház téri díszudvar felújítása. A Polgármesteri Hivatal rekonstrukciójának folytatásaként felújítják az udvartérben található teljes ivóvíz-, szennyvíz- valamint csapadékvíz gyűjtő-hálózatot és a távhővezetékeket is.

A Városháza belső udvarán a régi kor építési szokásainak megfelelően a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést egy egyesített rendszerű szennyvízelvezető hálózat biztosítja. vízellátása jelenleg egy nagyon régi kis átmérőjű vezetéken keresztül biztosított, udvartéren lévő vízvezetékrendszer, valamint a szerelvényaknák régiek, rossz állapotúak. Az átépítés során elválasztásra kerül a két rendszer.

A Díszudvar területén található a Városháza északi részének távhőellátó vezetéke, melynek felülete erősen korrodált és szigetelése is rossz állapotban van. A távhőaknában a cső szintje alatt ismeretlen eredetű víz tapasztalható. Az átépítéssel az ingatlanon több, egymással összefüggő, azonban távhőellátás szempontjából eddig széttagolt épület biztonságos ellátása valósul meg.

A közművek mellett persze megújul a kert is az udvaron, az elöregedés, rossz állapot miatt kivágott fákat és cserjéket is pótoljuk. A zöldfelület méretét az áthelyezett közművek miatt még növelni is tudjuk majd, és vegyes ültetésű növényeket tervezünk, hogy minden évszakban legyen valamilyen látványosság az udvarban.

A várhatóan két hónapig tartó munkálatok ideje alatt a díszudvar munkaterület lesz, így lezárják a gyalogosforgalom elől. A kivitelezők arra kérik a lakosságot, hogy kerüljék az átjárást.

A munkálatok idejére mindenki türelmét és megértését kérik!

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. december
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2023-09-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami