Csillogj csomagolásmentesen karácsonykor!

Szerző: Media24

2023-11-23

A város cégeinek képviselői az általuk újrahasznosított hulladékokból készült díszekkel öltöztették fel a Depónia karácsonyfáját az Európai Hulladékcsökkentési Hét rendezvénysorozat keretében. A cégek közötti összetartás erősítése mellett arra szeretnék ráirányítani a figyelmet, hogy a környezet védelmét szem előtt tartva milyen lépéseket tehetünk a háztartásban és a munkahelyen keletkező szelektív hulladék újrahasznosítására. Csütörtökön a cég csalai telephelyén tartott eseményen a Polgármesteri Hivatal díszeit Lehrner Zsolt alpolgármester és Györök Orsolya főkertész helyezte el a karácsonyfán.

A Depónia Nonprofit Kft. negyedik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét kezdeményezéshez, amelynek missziója, hogy megszólítsa az embereket és rávilágítson a hulladékcsökkentés jelentőségére. Ennek szellemében olyan akciót találtak ki, amelynek középpontjában a hulladék újrahasználata áll. A hagyományokhoz hűen november második felében idén is rendeztek gardróbcsere-akciót és a csomagolás témakörét körüljárva osztották meg ételtárolási és szállítási jógyakorlataikat egymás között a kollégák, felhívva a figyelmet a többször használatos műanyag- vagy üvegdobozok, poharak használatára az egyszer használatos műanyag és papír helyett – tudtuk meg Budai Dórától, a cég PR-vezetőjétől.

Az idei jógyakorlatot folytatva, a városi cégek közötti csapatkohézió erősítése érdekében egy felhívással fordultak hozzájuk. Arra kérték őket, hogy mindenki készítsen egy-egy karácsonyfadíszt a saját munkahelyén keletkező szelektív hulladékból. Csütörtökön egy közös program keretében díszítették fel a Depónia karácsonyfáját a Fehérvár Médiacentrum Kft., a Fejérvíz Zrt., a Polgármesteri Hivatal, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft., a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft., a SZÉPHŐ Zrt., az Önkormányzati Informatikai Központ Nonprofit Kft. és a Depónia Nonprofit Kft. osztályainak képviselői. A résztvevőket Lehrner Zsolt köszöntötte. Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, hogy az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében is minél szélesebb körben fel kell hívni a figyelmet a téma fontosságára. A Depónia, mint hulladékkezelő számos kezdeményezése ösztönzi arra a fehérváriakat és a térségben élőket, hogy körültekintőek legyenek a hulladékok szelektálása kapcsán.

A hulladékgazdálkodás ma már sokkal összetettebb feladata, mint 20-30 évvel ezelőtt volt. A Pénzverő-völgyi telep fejlesztéseiről és a hulladékkezeléssel kapcsolatos ismeretek átadásáról Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője szólt, majd ismertették az Európai Hulladékcsökkentési Hét eddigi eseményeit. Bemutatták a cég és a Fehérvár Médiacentrum Kft. együttműködésében készült legújabb oktatófilmet, amelyben a nemrégiben munkába állt szelektív hulladékválogató rendszert ismerhetik meg a nézők.

A filmvetítést követően közösen díszítették fel a karácsonyfát, amelyre lejárt határozatokból, meghívókból, csavarból, pulóverből, kávékapszulából, PET-palackból, halas konzervdobozból és kondenzátorból készült csillagok, harangok kerültek. Az irodai mütyü arany színű dísz gemkapocs, iratrendező és


Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

Tumore prostatico: la prognosi in base a stadio, grado e rischio

USB- kábel darabból készült, míg az ezüstszínben pompázó kukásautó kartonból született. Nagy sikert aratott a 12,5 KPE csőből és tömítőgyűrűkből álló karácsonyfa, az iratfedélből készült juharfalevél, amelynek közepén egy kupak jeleníti meg az Országalmát, valamint a kazettacímkézés technikával készült, függeszthető videokazetta. A fa tetejére az igazgatóság által készített hármas dísz került, amelyet drótból hajtogattak és chipszes zacskóval, valamint teafilter tasakkal burkoltak.

ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-11-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami