Bulik, alkoholmámor, pasizás hajnalig – zárulnak a 13. Mozinet Filmnapok

Szerző: Media24

2024-02-15

A 13. Mozinet Filmnapok zárásaként február 16-án, pénteken 18 órakor a Hogyan szexeljünk című görög-angol filmet az áprilisi premier előtt vetíti a Barátság mozi. A Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyert alkotás autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét. A film előtt Buda Flóra Anna Cannes-ban Arany Pálmával díjazott 27 című, 11 perces animációs filmje kerül vászonra, vetítés után Kovács Gellért filmszerész lesz a mozi vendége.

Lélektani krimi, vígjáték, romantikus film és dokumentumfilm szerepelt az októberben indult 13. Mozinet Filmnapok kínálatában, utolsóként pedig a naturalizmust a zászlajára tűző alkotást láthat a közönség. Molly Manning Walker első rendezésével a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját nyerte el, teljesen megérdemelten: a Hogyan szexeljünk az első perctől fogva olyan hatalmas energiával dübörög, akár egy felpörgött tinédzser.

A film főhősei, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliába veti bele magát az éjszakai életbe. A három legjobb barátnő életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát.

Klubok, bulik, alkoholmámor, és persze véget nem érő pasizás: a film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, miközben a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás. A film jelszava a naturalizmus: a rendező igyekezett megteremteni hajnalig tartó diákbulik hangulatát, ennek érdekében a stáb tagjai kutatást végeztek a való életben, többek között két hetet töltöttek az egyik későbbi forgatási helyszínen, Maliában, ahol videókat készítettek bulizó fiatalokról.

A film előtt Buda Flóra Anna 2023-ban Cannes-ban Arany Pálmával díjazott 27 című, 11 perces animációs filmjét láthatja a közönség. Az alkotás főhőse, a 27 éves, önmagát kereső Alice még mindig a szüleivel él. A gyerekszoba négy fala fojtogatóan hat rá, ezért szélsőséges életmóddal kompenzál. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan kerékpározik haza, amikor balesetet szenved.

Vetítés után Kovács Gellért filmszerész lesz a fehérvári művészmozi vendége; a népszerű filmes újságíróval, kritikussal az SZKKK munkatársa, Gruber Nóra beszélget. Az előadásra a mozi jegypénztárában és honlapján váltható belépő.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-02-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami