Bolondballagás 2023 – nyerő lett a balett, különdíjat ért a hip-hop

Szerző: Media24

2023-05-03

A Ballagási Hét legmókásabb eseményén a székesfehérvári végzős diákok a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent István termében mutatták be jelmezes, vicces produkcióikat. A maskarába öltözött osztályok bemutatóit négy fős zsűri értékelte, a nap végén pedig senki sem ment haza üres kézzel.

Több évtizedes hagyomány a városi Bolondballagás, ahol a végzős diákok a szerenád utáni napokban különböző maskarákba bújnak, vicces produkciókat adnak elő. Az idei évben is fura életkép tárulhatott a Liszt Ferenc utcán sétálók elé: a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház előtt gyülekező diákok között Mickey egér Pókemberrel beszélgetett, a közelben egy hokijátékos várakozott, valamint feltűntek a jól ismert Minyonok is. Az osztályok reggel 9 óra előtt zsúfolásig megtöltötték a Szent István termet, ahol 23 nevezett csapat, összesen 16 színpadi produkciót adott elő.

A rendezvényen Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a jókedvű diáksereget. Elmondta, hogy a zord időjárás ellenére mindenképpen szerették volna megrendezni a Bolondballagást, hiszen különleges nap ez a mai a végzős diákok számára. „Nagyon szép dolog, hogy Székesfehérvár végzős évfolyama ma együtt bulizik, közösséget épít, hogy aztán a Városi Ballagás után a jövőhéten kezdődő vizsgákon a legjobbját mutassa.” – fogalmazott az alpolgármester, aki sok sikert kívánt a diákoknak a versenyre és a vizsgákra, valamint megköszönte a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház vendéglátását.

Az egyes sorszámú csapat rendhagyó módon csak jó kívánságait tolmácsolta a diáktársaknak, majd elindultak a változatos produkciók a színpadon. Felcsendültek retro slágerek, a Mamma Mia! klasszikusai, Disney-karakterek csatája, balett, valamint Will Smith Men In Black című száma után szabadon a Women in Black is bemutatkozott. A produkciókat négy tagú zsűri értékelte: dr. Cser-Palkovics András polgármester, Juhász Zsófia, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ igazgatója, Töll Konrád, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs tanácsadója és Csüri Bence, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke pontozott.

Az első helyen a Székesfehérvári SZC Hunyadi Mátyás Technikum 12.A osztálya végzett – ezzel 150.00 forint jutalmat bezsebelve – egy látványos balett produkcióval, második helyének köszönhetően 100.000 forintot költhet bankettjére a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola 12.D osztálya, amelynek tagjai színvonalas tánccal kápráztatták el a közönséget, továbbá harmadik helyen zárt és ezzel 75.000 forintot nyert a bankett költségeihez a Hunyadis 12.C, akik produkciójukban Disney szereplőknek öltözve győzték le az érettségit. Különdíjat és 75.000 forintos jutalmat vitt haza a Teleki 12.A osztálya, akik egy saját hip-hop dalt adtak elő. A díjátadón dr. Cser-Palkovics András polgármester bejelentette, hogy a különdíjason és a dobogósokon túl, az összes fellépő csapat 50.000 forint jutalomban részesül, melyet a közelgő bankett költségeihez használhatnak fel.

A díjátadó után a diákok zenekaros felvezetéssel tettek egy kört a Belvárosban, mosolyt csalva a járókelők arcára.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-05-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami