Bölcsőátadóval ünnepelte a Házasság Hetét a SZÉNA Egyesület

Szerző: Media24

2024-02-14

Idén is házaspároknak és családoknak szóló pályázatokkal csatlakozott a Házasság Hetéhez a SZÉNA Egyesület. A pároknak szóló nyereményjátékot ötödik alkalommal hirdették meg. Szerdán a Hiemer-házban tartották az eredményhirdetést, mellyel egyidejűleg 23. alkalommal adták át Fehérvár Bölcsőjét.

Több mint két évtizede Angliából indult el a Házasság Hete, amely mára világméretűvé vált, a jeles alkalmat 4 kontinens 21 országában – köztük Magyarországon – is megünneplik évről évre, Valetin-nap környékén. A programsorozat idei szlogenje: „Állandó megújulásban”.

Székesfehérváron a SZÉNA Egyesület minden esztendőben csatlakozik a kezdeményezéshez. Bálesné Elekes Rita, a szervezet elnöke elmondta, hogy példaértékű a kezdeményezés, és saját családi ünnepeikről is mesélt: a szülei tavaly ünnepelték az 50. házassági évfordulójukat, a lánya esküvője pedig idén lesz Székesfehérváron. Az egész családjuk házasságpárti, és nagyon erősen kötődnek a városhoz.

A Hiemer-házban rendezett szerdai ünnepségen immár 23. alkalommal adták át Fehérvár Bölcsőjét, melyet ezúttal a harmadik gyermekét váró Keresztesi-Dávid Renáta – Keresztesi Gábor házaspár kapott meg. A család első gyermekét szintén ringatta a vándorbölcső, és nagy öröm, hogy a júliusban érkező újabb kis jövevény is használhatja azt. A baba nemét egyelőre nem tudták megállapítani, így a nevének kiválasztásán még gondolkodnak a fiatal szülők.

A Házasság Hetéhez kapcsolódva idén is meghirdette a „Hívd randira házastársadat!” elnevezésű pályázatot a SZÉNA Egyesület. Arra kérték a résztvevőket, hogy január 22. és február 11. között töltsenek el kettesben egy kis időt, a randevún készítsenek közös fotót és röviden írják le a történetüket.

A felhívásra 19 pályázat érkezett be.  Gazdára talált egy különdíj, melyet a legrégebb óta, 42 éve házasságban élő pár, Borsosné Császár Margit és Borsos László házaspár kapott. Ők a Szárcsa Hotel wellness részlegének egész napos használatát, valamint Privát Páros Pihenő szobájának Romantika csomagját élvezhetik.

További ajándékok és nyerteseik:

  • az Árpád Fürdő jóvoltából egy Relax Páros csomag – Némethné Schöff Dóra és Németh Gábor
  • a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége székesfehérvári csoportjának felajánlásából egy ajándékcsomag – Kovács Edina és Kovács Zoltán
  • a LOVE DANCE CLUB jóvoltából egy exkluzív táncest 2 óra táncoktatással és 2 óra élőzenés össztánccal – Mayer-Heizinger Anita és Mayer Mihály
  • az Origo Mandoletti és Szendvicsbár ajándéka, egy páros brunch meghívás – Paulik Anna és Brajnovits Tibor

Az ünnepségen a vándorbölcső átadása kapcsán Deák Lajosné önkormányzati képviselő gratulált Székesfehérvár városa nevében. Mint fogalmazott, a családok életében a gyermekek érkezése óriási öröm, ami számos komoly feladattal és változással jár együtt. A bölcső megkönnyíti és örömtelibbé teszi a családok mindennapjait. A képviselő részt vett a Házasság Hete nyereményjáték sorsolásában is és gratulált a nyerteseknek.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-02-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami