Bezárások a takarékosság jegyében – megvannak a részletek

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-11

Arról már korábban beszámolt Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András, hogy az orosz-ukrán konfliktus és az Oroszország elleni EU-s szankciók okozta energiaár-robbanás okán kénytelen lesz időlegesen néhány intézménye, cége egyes épületeit, s több egyéb létesítményét – közte sportot és kultúrát érintő létesítményét – bezárni a téli fűtési időszakban. Mára elkészült az előterjesztés, amelyet csütörtökön rendkívüli ülésen tárgyal és fogad el nagy valószínűséggel Székesfehérvár Közgyűlése.

Ebben résztelesen szerepelnek a bezárandó épületek, intézmények az üzemen kívüli időszak dátumával együtt, ugyanis nem egységes a bezárási időtartam mindenütt.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár és a bezárásra kerülő tagkönyvtárai (nem mind zár be!), november 1-től április 30-ig, a Vörösmarty Színház főépülete január 2-től március 15.-ig tart zárva, a Pelikán Kamaraszínház december 1-től március 31-ig.

A Szent István Király Múzeum Fő utcai Rendház-épülete és több tagintézménye november 1-től április 30-ig kerül zárásra, ugyanakkor a régi Országzászló téri múzeumépület nyitva tart télen is. A Polgármesteri Hivatal kisebb épületrésze ugyancsak bezár tavaszig, addig a Hiemer Ház kihasználatlan helyiségeibe költöznek az önkormányzat érintett irodái, dolgozói.

A sportlétesítményeknél sem lesz engedmény, az önkormányzat a Sóstói Stadion (MOL Aréna Sóstó) esetében sem tudja állni a rezsit mindvégig, így november 14-től december végéig (ez a MOL Fehérvár FC labdarúgóinak inaktív időszaka, nem lesznek meccsek a stadionban) a létesítmény ugyancsak „pihen”.

Fontos kiemelni, hogy a lakosság felé irányuló fontos városi, önkormányzati, elsődlegesen szociális támogatásokat nem érinti a takarékosság, újabb támogatásokról azonban egyelőre nem döntenek. Takarékoskodni kell a rendezvényekkel, a kommunikációs és marketing költségekkel, de pl karácsonyi vásár lesz, csak kissé takarékosabb formában, mint az megszokott volt. A városi díszkivilágításokat is január 7-én le kell kapcsolni mindenütt.

A további részletek alábbi linkeken olvashatók, az előterjesztés letöltésével.

LETÖLTÉS (.docx)

1. – LETÖLTÉS (.docx)

2. – LETÖLTÉS (.docx)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-10-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami