Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0

Szerző: Mátay Balázs

2023-12-03

Közel húsz fogyatékossággal élő modell lépett a közönség elé szombaton délután a Bennünk is ugyanaz a szív dobog 2.0 fashion show keretében a Hiemer-ház báltermében, megmutatva az összefogás erejét és megmelengetve szívünket az első adventi hétvégén.

A tavalyi online esemény után szombaton személyes részvétellel, élőben láthatta a közönség a Bennünk is ugyanaz a szív dobog divatbemutatót. Az Ability Fashion és a Mindenki Képes Egyesület a fogyatékosággal élők világnapjához kapcsolódóan szervezte meg a programot, amely az elfogadást és a befogadást hirdeti.

Izgatott készülődés előzte meg a kezdést, ahol csodaszép ruhák, sminkek és frizurák segítették a kifutóra lépő, fogyatékossággal élő modelleket. A kezdeményezés ötletgazdája, Lengyel Zsófia esélyegyenlőségi referens volt a fashion show háziasszonya, aki kiemelte: óriási eredmény, hogy az első, Valentin-napi rendezvény nyolc modellje után most immár közel húszan vállalták, hogy bemutatkoznak. Fontos lépés ez ahhoz, hogy el tudják fogadni önmagukat és merjék kibontakoztatni, megmutatni a bennük rejlő értékeket, szépséget.

A számos támogató között van Székesfehérvár Önkormányzata is, melynek képviseletében Lehrner Zsolt alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt. „Nagyon fontos üzenete a programnak, hogy mindannyiunknak megmutassa: fogyatékossággal élő emberként és lehet teljes életet élni, például a divat területén is. Társadalmunk közösségének ugyanúgy egyenrangú és értékes részesei, akik valamilyen testi, érzékszervi vagy mentális problémával élnek.” – hangsúlyozta Lehrner Zsolt, kiemelve a városunkban megvalósuló pozitív példákat, a fogyatékossággal élők értékteremtő kezdeményezéseit. Kérte, hogy a „kaput minél szélesebbre tárjuk a mindennapokban is”, így lehet Székesfehérvár igazán befogadó és a legélhetőbb városok egyike mindannyiunk számára.

A bemutatón három divattervező – Réti Éva (Réthy Fashion), Lőrincz Ildikó (Mystic Day) és Pálfi Luca (Nova Luna Couture) – ruháit láthatta a közönség. A modelleket a székesfehérvári Aranykéz Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola sminkes és fodrász növendékei tették még szebbé.

A ruhakreációk bemutatói között a Para Dance Company kerekesszékes táncosai és egy fiatal, tehetséges énekes feledtették a várakozás perceit a Hiemer-ház báltermét megtöltő közönséggel.

(ÖKK – Stettler Zsuzsa, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-12-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami