SETRENFest – Nemzetközi Harsona Fesztivál a Balatonnál

Szerző: Mátay Balázs

2022-07-06

2022. július 7-10-ig kerül megrendezésre a SzegEd TRombone ENsemble első saját szervezésű nemzetközi harsona fesztiválja Balatonfüreden. Az esemény ötletét az együttes fennállása óta számtalan külföldi zenei fesztiválon való részvétel, az ott szerzett szakmai, baráti tapasztalatok adták. 

A harminc, vegyesen határon túli és hazai fiatal zenészekből álló ideiglenes ,,osztály”  szakmailag intenzív, mégis baráti, családias környezetben tölthet el négy napot, ahol egyedülálló lehetőség nyílik hangszeres tudásuk továbbfejlesztésére.

Neves vendég előadók listája színesíti a rendezvény névsorát. Tomer Maschkowski, a Deutsches Symphonie-Orchester Berlin tagja, Fabrice Millisher, a Hochschule für Musik Freiburg professzora,  Gyivicsán György, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem professzora, illetve a házigazda, SzegEd TRombone ENsemble tagjai adnak kurzusokat.

Az esemény aktív hallgatói részt vesznek egyéni órákon, közös kamarazenélésen, illetve különböző előadók szakmai prezentációját hallhatják és koncerteken bizonyíthatják megszerzett tudásukat.

Alkalom nyílik a nagyközönség számára is betekintést nyerni a műhelymunkába, hiszen passzív napi jegy vásárlásával bárki beülhet a kora reggeltől egészen estig tartó foglalkozásokra és koncertekre.

A fesztivál nyitányaként július 7-én 19:00-kor a SzegEd TRombone ENsemble kvartettje ad koncertet a Ferencsik János Zeneiskola dísztermében.

Másnap ugyanebben az időpontban és helyszínen a két külföldi vendégművész, Tomer Maschkowski és Fabrice Millisher mellett Gyivicsán György és Czirok Zoltán is színpadra állnak egy exkluzív szólókoncert erejéig.

A fesztivál résztvevői a harmadik napon, július 9-én 18:00-kor egy Flashmob keretén belül mutatják meg tudásukat a Tagore sétányon, érdemes lesz arra járni.

Az esemény zárásaként, július 10-én tartják a fesztivál zárókoncertjét, melyen fellép mindkét külföldi vendégelőadó, a SzegEd TRombone ENsemble, végül összeáll a kurzus összes résztvevője egy hatalmas örömzenélésre, ahol a színpadon egyidejűleg közel 40 harsonás lesz látható, hallható. A hangverseny helyszíne a szabadtéri színpad, kezdés este 7 órakor, a belépés ingyenes.

A részletes program:

https://www.szegedtrombones.com/event-details/setrenfest-7-10-july

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-07-06

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Magyar költészet napi programok

Magyar költészet napi programok

Versfelismerő játékkal, könyvbemutatóval, irodalmi műsorral és vetélkedővel, kiállításmegnyitóval, filmvetítéssel...

Retro hangulat Felsővárosban

Retro hangulat Felsővárosban

Retro piknikre hívja az érdeklődőket az SZKKK a Felsővárosi Közösségi Házba 2024. április 20-án, szombaton 15 és 19...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami