Kenese Art Feszt – újabb programok

Szerző: Mátay Balázs

2022-06-17

Balatonkenesei származású művészek összefogásával és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, valamint Balatonkenese Város Önkormányzata támogatásával indult el a Kenese ArtFeszt ingyenes közösségi művészeti foglalkozássorozata gyermekes családok, fiatalok és művészetszerető felnőttek számára.

Az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerésével nem csak Veszprémnek de régióbéli településeknek is lehetősége adódik részt venni a programalkotásban már a 2022-es előkészületi évben is, a 2023-as fő évadra készülve. Balatonkenesén és a szomszédos Balatonakarattyán több művész él vagy gyökerei ehhez a két településhez nyúlnak vissza. A mára már jelentős szakmai háttérrel rendelkező művészek éltek az EKF adta lehetőséggel és egy olyan programsorozatot hoztak létre, melyben első sorban a gyermekes családokat és az ifjúságot szeretnék megszólítani, kiegészítve ezáltal a település már meglévő programjait. A Kenese ArtFeszt-ben a művészek a fővárosban és külföldön megszerzett tudásukat osztják meg a helyi közösséggel, remélve, hogy ezáltal a közösség is erősödik.

Június hónapban a képzőművészet jegyében zajlanak a közösségi foglalkozások. 18-án, szombaton 10.00 órakor Tóth Sára – aki a mai napig büszke balatonkenesei származására – Zenés mesékkel várja az óvodás és kisiskolás gyerekeket. A foglalkozás a kreativitás és játékosság jegyében zajlik, mely felszabadult, örömteli pillanatokat ígér. Ezalkalommal több hangszer is felcsendül majd a Zeneakadémiát végzett fagottművész jóvoltából. Sára néhány éve művészeti terapeuta képesítést is szerzett, mely kiválóan segíti munkájában. Mélyen hisz a művészet, a zene, az alkotás és játék erejében, amik által valódi értékeket fedezhetünk fel magunkban és másokban is.

Ritmusvilág a július 16-i rendezvény címe, mely során Sipos Csaba, ütőhangszeres művész és pedagógus eloszlat minden kételyt, aki azt gondolná, hogy ne lenne ritmusérzéke. Egymásra épülő, mókás ritmikus játékok sokasága várja az érdeklődőket a legkisebbektől a szépkorúakig is ezen az alkalmon.

A spanyolországi Sevillában élő hegedűművész és pedagógus, Füredi Veronika zárja a nyári közösségi foglalkozások sorát Cantabile Dalműhelyével. Az egész család és minden korosztálynak szóló zenei alkalom során felfedezzük, hogyan szolgálhat testünk hangszerként, és milyen egyszerűen alkothatunk nagyszerűt! Lesznek játékos bemelegítő feladatok, ritmus improvizáció és nem utolsó sorban többszólamú közös éneklés is. A szintén balatonkenesei származású művész tanulmányait Glasgowban, Córdobában és Barcelonában végezte, de minden nyáron visszatér szülővárosába, ahol nagy sikerrel ad elő.

A Kenese ArtFeszt foglalkozásai június hónapban 18-án, július hónapban pedig 16-án és 30-án szombatonként ingyen látogathatók 10 órai kezdettel a balatonkenesei Kultúra Házában (Táncsics Mihály u. 24.). Sok szeretettel várja az érdeklődőket a Kenese ArtFeszt szervező csapata!

FB oldal: https://www.facebook.com/Kenese-ArtFeszt-101898712530254/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2022-06-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami