Az időjárás „győzött”, változnak az ünnepi programok

Szerző: Media24

2022-08-19

Dióhéjban: Székesfehérváron elmaradnak a Koronázási Szertartásjáték mai és hétvégi előadásai, de jövő héten pénteken, szombaton és vasárnap pótolják őket. A Szent István tér helyett a Városháza Dísztermében mond holnap ünnepi beszédet Novák Katalin köztársasági elnök és ott tartják a díszközgyűlést is. Elmarad a ma esti Wolf Kati koncert a Zichy-színpadon, az Öreghegyi Mulatság programjait – az utcabál kivételével – pedig az Öreghegyi Közösségi Házban (Fiskális u. 93.) tartják meg. Országosan is sok eseményt kellett törölni, illetve kell zárt térben megtartani.

A Vörösmarty Színház tájékoztatása szerint a kiszámíthatatlan meteorológiai helyzetet és a nézők, illetve stábjuk biztonságát szem előtt tartva, a Koronázási Szertartásjáték mindhárom előadásának elhalasztásáról döntöttek. A mai előadást augusztus 26-án (pénteken), a holnapit augusztus 27-én (szombaton), míg a most vasárnapra tervezett előadást augusztus 28-án, jövő héten vasárnap pótolják.

Szintén az erősödő szél és várható csapadék miatt – a közönség biztonsága érdekében is – elmarad Wolf Kati és a Budapest Jazz Orchestra ma esti, Zichy-színpadra tervezett programja.

Az államalapítás ünnepén Székesfehérvárra érkezik Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke. Az előrejelzések alapján kedvezőtlenre forduló időjárás miatt az eseményt fedett helyszínen, a Városháza Dísztermében tartják. Augusztus 20-án, szombaton 10 órától – egy rövid kulturális műsort követően – az állami ünnepségek részeként mond hivatalos ünnepi beszédet Novák Katalin államfő, valamint dr. Cser Palkovics András polgármester köszönti a megjelenteket és az ünnepet. Ezen program keretében áldja meg az új kenyeret Spányi Antal megyés püspök, és kéri Isten áldását valamennyi magyar család kenyerére és életére. Az ünnepséget a város Facebook-oldalán is élőben követhetik majd az érdeklődők.

A várhatóan esős, szeles időjárás miatt Székesfehérvár hagyományos Ünnepi Díszközgyűlését is a Városháza Dísztermében tartják meg augusztus 20-án, szombaton 18.00 órától. Ünnepi beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester és hagyományosan ezen esemény keretében átadja a város kitüntetéseit is.

Országosan ugyancsak szinte minden előre meghirdetett szabadtéri program időpontja változik, illetve sajnos sok esemény el is marad a várható eső és szél miatt. Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs arról döntött, hogy augusztus 20-án a reggel 8 órakor kezdődő állami díszünnepséget és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartják. A 9 órára tervezett légi parádé a kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények okán elmarad.

Az operatív törzs a szombati, több mint 20 helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezte, a szombaton 21 órakor kezdődő központi tűzijátékról viszont csak holnap déli ülését követően fog döntést hozni.

(Media24 / ÖKK / SZKKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-08-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami