Az Egyesült Arab Emírségek nagykövetét fogadta Fehérvár polgármestere

Péntek délután Saud Hamad Al Shamsi, az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete tett látogatást Székesfehérváron. A nagykövetet dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester fogadták, akik a város nevezetességei mellett az Alba Innovár Digitális Élményközpontot is bemutatták.

Saud Hamad Al Shamsi 2021. decembere óta tölti be az Egyesült Arab Emirátusok magyarországi nagyköveti tisztségét. Korábban az Egyesült Nemzetek Szervezete mellett állandó képviselő-helyettes volt New Yorkban, valamint évek töltött országa Külügyminisztériumában politikai koordinátorként és előadóként.

Pénteki látogatása során a nagykövet megismerkedett a Belváros nevezetességeivel, így az Országzászló térrel, a Varkocs szoborral, valamint a bírósággal is. Dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester ismertették Székesfehérvár történelmét, valamint részletesen bemutatták a Városháza épületét.

Saud Hamad Al Shamsi, az Egyesült Arab Emírségek magyarországi nagykövete a látogatás során elmondta: az a célja, hogy kinevezése alatt minél több magyar városba eljusson, így örömmel jött el Székesfehérvárra is. Ahogy fogalmazott, az évek során számos hasonlóságot fedezett fel a két nemzet között: „Ugyanazok a dolgok fontosak számunkra. A vallás, a család, a történelem.” Saud Hamad Al Shamsi nagyon megszerette Magyarországot az elmúlt években, saját bevallása szerint a küldetése után is szeretne kapcsolatban maradni az országgal. „Az érzelmeim nem fognak megváltozni az ország iránt soha. Szeretnék hidat építeni az együttműködések terén.” – emelte ki a nagykövet.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester megköszönte, hogy a nagykövet ellátogatott a városba és reményét fejezet ki, hogy a jövőben akár későbbi együttműködések is létrejöhetnek a két ország között akár kulturális, akár gazdasági területen.

A látogatás végén dr. Cser-Palkovics András polgármester az Alba Innovár Digitális Élményközpontot is bemutatta Saud Hamad Al Shamsi nagykövetnek. Az Innovár Táncsics Mihály utcai központjában Laufer Tamás ismertette az intézmény működését a 2017-es kezdetektől egészen napjainkig.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2024-03-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami