Átvette megbízólevelét Vargha Tamás

Szerző: Media24

2022-04-20

Átvette megbízólevelét Vargha Tamás, Fejér megyei 1. számú országgyűlési egyéni választókerületének képviselője. A honatya ezzel negyedik ciklusát kezdi meg a május 2-án megalakuló új Országgyűlésben. A képviselőnek Berdó Gábor Károly, a választókerület Választási Bizottságának elnöke és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere gratulált a Szent István Király Múzeum Rendházépületében rendezett ünnepségen.

Az 1959-es születésű, tősgyökeres székesfehérvári Vargha Tamás magyar, angol nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. 2010 májusa óta a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője. A 2022. április 3-án megrendezett országgyűlési képviselő választáson 21 546 szavazatot kapott, ez a voksok 47,43 százalékát jelenti.

A honatya a Szent István Király Múzeum felújított Rendházépületében rendezett ünnepségen vette át megbízólevelét Berdó Gábor Károlytól, Fejér megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság elnökétől, aki gratulált, erőt és jó egészséget kívánt a következő évek munkájához.

Vargha Tamás beszédében hangsúlyozta, a képviselővé válásnak két nagyon fontos pillanata van. Az egyik április 3-án volt, amikor a székesfehérváriak döntöttek, a másik május 2-a lesz, amikor a képviselők a Parlamentben leteszik az esküt, és ezzel megalakul az új Országgyűlés. A két esemény között a képviselők megkapják a mandátumukat hitelesítő megbízólevelüket.

„A megbízólevél egy fontos, jelképes okmánya az országgyűlési képviselő feladatának. A székesfehérváriak ismét megbíztak azzal, hogy további négy éven keresztül, immár a negyedik ciklusban képviseljem őket.” – fogalmazott Vargha Tamás. Hozzátette, hogy a felújított és kibővített Rendházépület – benne az Árpád-ház kiállítással – jelképes helyszín, amely szimbolizálja az elmúlt négy év közös munkájának eredményét és munkát ad a következő esztendőkre. „Én készen állok erre a feladatra, tudom, hogy mi a dolgom. Köszönöm a székesfehérváriak bizalmát, mindenkit képviselni fogok, függetlenül attól, hogy április 3-án kire szavazott.” – zárta beszédét a képviselő.

Székesfehérvár városa nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált Vargha Tamásnak, aki Törő Gáborral együtt a számunkra legfontosabb közösséget fogja képviselni az Országházában. „A Parlament a legszebb, egyúttal a legnagyobb felelősséggel járó munkahely. Ehhez az úthoz kell a családtagok támogatás és bátorítása, hiszen egy választási kampány soha nem könnyű időszak. Kell a nagyobb közösség segítése a mindennapokban. De kell magának a közösség egésze is függetlenül attól, hogy a választópolgárok április 3-án kire adták a voksukat, mert valójában a demokrácia ünnepévé tették a választást: egy 76 százalékos részvétel nyugodtan nevezhető ünnepnek és komoly legitimációnak, felhatalmazásnak.” – fogalmazott a polgármester, majd köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vett a választás és a népszavazás előkészítésében és sikeres lebonyolításában, ami óriási munka volt.

Az ünnepségen közreműködött a Vox Mirabilis Kamarakórus.

(ÖKK, fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-04-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami