Átadták a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat

Szerző: Media24

2023-04-14

Az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért és Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata évről évre Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjban részesíti azokat a helyi vállalkozásokat, cégeket, amelyek tevékenységük során szem előtt tartják a felelősségteljes etikus piaci magatartást.

Idén is – immáron kilencedjére – Székesfehérváron tevékenységet végző egyéni és társas vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket jelölhettek a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjra. Közülük választotta ki az Alapítvány azokat, akik az etikus és felelősségteljes piaci magatartása alapján az elismerésre hivatottak.

„A fogyasztóvédelem állandóan fejlődik, alkalmazkodik és reflektál a gazdaság, a kereskedelem és a fogyasztók szokásainak változásaira.” – mondta Németh László, az Alapítvány elnöke. Kiemelte, hogy a Fehérvári Fogyasztókért Szakmai Díjat minden évben olyan szakemberek vehetik át, akik munkájukkal, vállalkozásuk működtetésével példát mutatnak.

Kilencedik alkalommal adjuk át ezt a díjat, és örömteli, hogy évről évre egyre több jelölés érkezik.” Róth Péter alpolgármester szerint ezt azt jelenti, hogy a fehérváriak egyre inkább elégedettek azzal, amit tapasztalnak a gyártás, a kereskedelem, a szolgáltatás területén. Idén olyan díjazott is van, emelte ki, aki nagyvállalatnál dolgozik. Pozitív jelzés ez a partnerek felé, hogy ott is fontos az emberközeliség, a fogyasztóbarát hozzáállás.

Az eseményen részt vett Brájer Éva önkormányzati képviselő, aki egy fehérvári kereskedő dinasztia tagjaként is gratulált az elismerésekhez. Mint mondta, ez egy gyönyörű szép szakma, bár emberekkel foglalkozni nem mindig könnyű, de nagyon izgalmas, sokrétű munka. Aki nyitott szemmel jár, észreveszi és örömmel tér vissza azokhoz a szolgáltatókhoz, akik kiemelten kezelik a fogyasztókat, a fehérváriakért dolgoznak – tette hozzá.

Berdó-Kovács Erika, az Echo Innovációs Műhely irodavezetője fontosnak nevezte azt, hogy a szolgáltatást nyújtók egy-egy vásárló, megrendelő, ügyfél kapcsán nemcsak az egyént, hanem a közösséget, a várost is „megszólítják”. Az egyre növekvő vásárlói kör, a vállalkozás  bővítése erősíti Székesfehérvár gazdaságát.

A díjat három kategóriában adományozták. Gyártás kategóriában a KaraMeli Tortaműhely & Macaron, szolgáltatás kategóriában a Golenyák Fa-Barkács Áruház, kereskedelem kategóriában Szabó István, a székesfehérvári Media Markt vevőszolgálati vezetője kapta az elismerést. A díjat Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere, Németh László, az Alapítvány a Székesfehérvári Fogyasztóvédelemért kurátora és Berdó-Kovács Erika, a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetője adta át.

Az elismerést a Fogyasztók Világnapjához kapcsolódóan adományozzák. A világnapot 1983 óta ünneplik világszerte. John F. Kennedy amerikai elnök 1962. március 15-én hirdetett ki egy történelmi nyilatkozatot, melyben a négy alapvető fogyasztói jogot (jog a biztonsághoz, az információhoz, a választáshoz és a képviselethez) foglalta össze, az évek során ezek száma nyolcra emelkedett, kibővült a meghallgatás, a kártérítés, az oktatás és az egészséges környezethez való joggal.

(Echo Innovációs Műhely; ÖKK , fotó: Kiss László)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2023-04-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami