Aranyecset: családok a legkisebbek szemével

Szerző: Media24

2022-05-17

Az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodában kedden délután köszöntötték azt a 11 óvodást, akik sok társukkal együtt neveztek a Családom című rajzpályázatra. A gyerekek számos rajz- és festőtechnika segítségével alkották meg a saját családjukról készült képeket.

Az Árpád Úti Óvoda Vízivárosi Tagóvodájában közel három éve került bevezetésre az Aranyecset térbeli-vizuális tehetség műhely. A program során a gyermekek komplex személyiségének és tehetségterületeinek fejlesztése, valamint a csoportos munkák során való fejlődés kerül előtérbe. Ebben az időszakban számos városi rajzpályázatot hirdettek. Ilyen volt a Víz Világnapja alkalmából meghirdetett pályázat, vagy éppen az Erdő lakói nevű verseny. A kedd délutáni díjátadón megjelent gyermekek ezúttal a Családom elnevezésű, a Családok Nemzetközi Napja alkalmából meghirdetett rajzpályázat eredményeit várták igazgatottan.

„Köszönjük ezt a sok szép alkotást. Kívánom, hogy az az élmény, amit a rajzok készítése közben átéltetek, még sokáig kísérjen el benneteket.” – köszöntötte a tehetséges óvodásokat Mészáros Attila alpolgármester, majd megköszönte azt az áldozatos és kitartó munkát, melyet az intézmény dolgozói az elmúlt években folyamatosan teljesítenek. A köszöntő után a Tehetségműhely óvodásainak kedves műsora következett.

A pályázatra összesen 68 alkotás érkezett be, ebből 11 gyermek kapott díjat kedden. Ahogy Magony Henriett elmondta, neki és Szolnoki Szabolcsnak nem volt könnyű dolga a zsűrizés során: a gyermekek szívhez szóló rajzai közül igazán nehéz volt kiválasztani a legjobbakat. Végül első helyen végzett Turcsik Olívia, a második helyen Szalai Tímea, a harmadikon pedig Sitku Réka. A dobogósokon kívül díjat kapott Borbás Leila, Kotter Dávid, Bognár Boglárka, Faddi Alexandra, Görbicze Anna, Horváth Lili, Szár-Kocsis Róza és Budai Leila Aletta. Minden díjnyertes gyermek oklevelet, valamint a további alkotást elősegítve rajz- és festőeszközöket kapott ajándékba.

A díjátadót követően a résztvevő szülők megismerkedhettek az óvoda működésével, valamint a műhelymunkák során elkészülő produktumokkal.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. május
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2022-05-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami