Alba: day off, home office, takarékos fűtés, világítás

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-18

Amiként az várható volt, az egyéb önkormányzati fenntartású intézményekhez és létesítményekhez hasonlóan az Alba Fehérvár kosárlabdázóinak otthonául szolgáló Gáz utcai sportcsarnokban is lesz részleges bezárás, áram- és fűtéstakarékosság a téli időszakban.

Az Alba Regia SC közleménye:

„Az Európát sújtó és hazánkat is érintő energiaválság és az eredményeként megjelenő piaci krízis nem kíméli a sportszervezeteket, a sportlétesítményeket sem. A kialakult gazdasági környezet klubunkat is még nagyobb takarékosságra és a kiadások csökkentésére kényszeríti működésének fenntartása érdekében. Annak érdekében, hogy szurkolóinkkal együtt közösen örülhessünk az Alba hazai győzelmeinek és ne kelljen mérkőzések és edzések idejére bezárni a csarnokot, megszorító intézkedéseket kellett bevezetnünk.

Hétköznapokon, hetente egyszer a csarnok épülete bezárásra kerül, ami vonatkozik az irodákra, öltözőkre egyaránt. Ezeken a napokon teljesen leáll a létesítmény, edzések sem lesznek megtartva.

Az irodai dolgozók csökkentett munkaidőben végzik tevékenységüket, a „day off”-on pedig „home office”-ban dolgoznak.

A csarnokban koncentráltan kerülnek megszervezésre az edzések, melyeken kizárólag csökkentett intenzitású világítás használható. A létesítményben a fűtés is szabályozott üzemmódban működik, munkaidőben 18-19 fok, munkaidőn kívül pedig 16 fok a megengedett hőmérséklet.

Egy részletes felmérés alapján kidolgozott protokoll szerint ütemezve kerül bekapcsolásra a világítás a bajnoki mérkőzéseken annak érdekében, hogy a kezdéskor már a rendezési előírásoknak megfelelő fényerőt biztosíthassuk.

A biztonsági és portaszolgálatot teljesítő kollégák óránként ellenőrzik a bevezetett szabályok betartását és a nem használt épületrészek világításának lekapcsolását.

Egyértelmű a célunk, hogy szigorú, rendkívül takarékos gazdálkodással is biztosítsuk a létesítmény működtetését, elkerülve az esetleges bezárást és az ezzel járó további gazdasági hátrányokat, plusz kiadásokat.

Bízunk benne, hogy a megnövekedett energia költségeket ezen kezdeti megszorító intézkedések bevezetésével részben tudjuk kompenzálni és így biztosítható klubunk zavartalan működése, a létesítmény üzemeltetése, dolgozóink megtartása, az edzések és a mérkőzések lebonyolítása.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve még számos olyan intézkedési csomagot dolgoztunk ki, amelyeket szükség esetén életbe léptetve továbbra is biztosíthatjuk csarnokunk, csapatunk további működését.”

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-11-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami