Aláírásgyűjtéssel üzen Brüsszelbe a Fidesz fehérvári frakciója és szervezete

Dr. Cser-Palkovics András polgármester hétfő délelőtti tájékoztatóján elhangzott, hogy jelenleg összesen 13 milliárd 578 millió forintot tart vissza a várostól az EU. Mindezt úgy, hogy egy nemrég, a Területfejlesztési Minisztériumtól érkezett levél értelmében a fehérvári projektek eddig kivétel nélkül példamutatóak, mintaszerűek, az Európai Bizottság felé jó példaként bemutatandónak voltak. A témában délután a Fidesz helyi önkormányzati frakciójának vezetője, Molnár Tamás arról tájékoztatott, hogy a visszatartott uniós támogatások kapcsán aláírásgyűjtést szerveznek, ezzel is jelezve Brüsszelnek, hogy ezek a források járnak Fehérvárnak és ezek nélkül sok fontos fejlesztés szenved késedelmet, vagy marad el.

– Már az elmúlt években is rengeteg fejlesztés valósult meg városunkban az EU-tól érkező források segítségével, ráadásul ezeket a fejlesztéseket valódi mintaprojekteknek minősítették az illetékesek, azaz székesfehérvári gyakorlatot az Európai Unióban jó gyakorlatként fogják bemutatni a pénzek elköltése kapcsán, ami igazán unikális, országos szinten mindössze 1-2 ilyen település van. De rá is szolgáltunk erre, mivel valóban teljes százalékban, mindenféle hiba és jogorvoslati hiányosság nélkül sikerült ezeket a pénzeket jól elkölteni, éppen ezért mondjuk azt, amit Polgármester úr is, hogy az elkövetkező időszakra ide szánt 13 és fél milliárd forintra – amelyből szintén utak, járdák, intézmények újulnának meg – arra a székesfehérváriaknak szükségük van, és ezért a Fidesz frakció és a Fidesz helyi szervezete szeretné azt, hogy ez a kérés eljusson azokhoz az uniós bürokratákhoz is, akik ezt akadályozzák, ezért aláírásgyűjtést kezdeményezünk. Szeretnénk minden Fehérvárit megkérni arra, hogy támogassa aláírásgyűjtésünket, ezzel is próbáljuk meg kikényszeríteni azt, hogy azok a források, amelyek járnak Magyarországnak és Székesfehérvárnak, azok valóban el is jussanak ide az elkövetkezendő rövid időn belül. – összegezte a lényeget Molnár Tamás.

A frakcióvezető hozzátette: az aláírásgyűjtés február 20-án, kedden indul és előreláthatólag április közepéig tart. Kiemelte, hogy szeretnének mindenkihez eljutni, akár az otthonában felkeresve, akár a város több pontján megtalálható standoknál találkozva. Ennek kapcsán Molnár Tamás megfogalmazta azt a kérést is, hogy aki a városnak járó forrást a magáénak is érzi, az támogassa törekvéseiket aláírásával, majd kiemelte, hogy igazán sikeres projektek csak úgy jöhetnek létre, ha az önkormányzati forrás és a kormányzati támogatás mellé az EU-s források is rendelkezése állnak. A frakcióvezető szerint nagyon fontos, hogy azok a források, amelyek Közép-Európában a velünk versengő, hasonló populációval és lakosságszámmal rendelkező városokhoz eljutnak, amelyek őket versenyképesebbé teszik, azok hozzánk is eljussanak. Mint fogalmazott: „Ami jár például Lengyelországban, Csehországban vagy Ausztriában, az járjon Magyarországon is a Székesfehérváriaknak! Azt gondolom, hogy azok a kifogások, amelyek az elmúlt időszakban felmerültek, már orvoslára kerültek, most már tényleg csak arról van szó, hogy ezeket a vitákat le kéne zárni és a valós megoldásokra koncentrálni!”

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2024-02-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami