AI – ÁLLJ! Mesterséges intelligenciáról az MCC-ben

Szerző: Media24

2024-02-26

A mesterséges intelligencia társadalmi hatásairól lesz szó az AI – ÁLLJ! című előadáson február 28-án az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában. A szerdán 17 órakor kezdődő eseményen Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola Szociológiai Műhelyének vezetője és Radnai Fanni, az MCC Ifjúságkutató Intézetének junior kutatója járja körül a témával kapcsolatos kérdéseket.

Az utóbbi évtizedekben megfigyelhettük, hogy a digitalizációnak jelentős hatása volt (és továbbra is van) a társadalomra, és abban elsősorban az ifjúsági kultúrára. A közelmúltban felszínre bukkanó, a mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztések nyomán sokan beszélnek új paradigmáról, és sokan már a bőrükön is érzik a változásokat. A rekordsebességű fejlődéssel kapcsolatban azonban sok figyelmeztetés is napvilágot látott, egyik-másik nem várt helyről jött. A digitális világ olyan úttörői is, mint Elon Musk folyamatosan a mesterséges intelligencia veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Kell-e aggódnunk, vagy aggódnak-e a fiatalok a mesterséges intelligencia térnyerése miatt? Mit jelent már most, és mit jelenthet a AI-megoldások elterjedése a társadalom és a fiatalok szempontjából? Már a robotos sci-fik világának küszöbére tettük a lábunkat? Mi lesz az emberrel, ha a gép gyorsabban, jobb minőségben és kreatívabb megoldásokat alkalmazva végzi el a feladatokat? Ezekre a kérdésekre is választ kapnak mindazok, akik meghallgatják Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója, az MCC Társadalom- és Történelemtudományi Iskola Szociológiai Műhelyének vezetője és Radnai Fanni, az MCC Ifjúságkutató Intézetének junior kutatója előadását február 28-án, szerdán. A részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött, amelyre az alábbi linken van lehetőség:  https://feliratkozas.mcc.hu/hu/form/mcc-szfvar-240228

Az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában 17 órakor kezdődő eseményre mindenkit szeretettel várnak.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-02-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami