Adventi Civil Falu nyílt a Fehérvári Civil Központ előtti téren

Szerző: Media24

2022-12-17

Kisgyermekes családok, nézelődők sokasága gyűlt össze az Adventi Civil Faluban, amely szombaton délután nyílt meg a Fehérvári Civil Központ előtti téren. A hangulatos program keretében termelői és kézműves vásárral, gyerekek ünnepi műsoraival és színpadi produkciókkal várták az érdeklődőket. A programon részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, illetve dr. Horváth Miklósné és Molnár Tamás önkormányzati képviselők.

Az Adventi Civil Falut az Ökotudatos Fiatalokért Egyesület a #vegyélfejért kezdeményez keretében rendezte meg az utolsó adventi hétvégén, szombat délután. A téren Fejér megyei kézművesek – többek között játékkészítők, ékszerkészítők keramikusok és textilművesek –, illetve élelmiszertermelők kínálták árucikkeiket. A színpadi produkciók során a Németh László Általános Iskolába, valamint a Rákóczi Úti, a Napsugár, az Árpád Úti és a Sarló utcai Óvodába járó gyerekek adtak ünnepi műsort, emellett volt bábelőadás és felléptek a Mits-fivérek is.

Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, a #vegyélfejért keretében megvalósult vásárt második alkalommal hozták el a térre. Mivel a Vízivárosi Advent hagyományos ünnepváró műsorai idén sajnos elmaradtak, így ennek a programnak a keretében biztosítottak lehetőséget a gyerekeknek a fellépésre. Fontosnak tartották, hogy advent idején tudjanak találkozni, beszélgetni a lakókkal. Emellett olyan kiskereskedőket hívtak kizárólag Fejér megyéből, akik saját maguk készítik a minőségi termékeiket, és díjmentes kitelepülést biztosítottak számukra.

Dr. Horváth Miklósné, a 3. számú választókörzet önkormányzati képviselője elmondta, a Vízivárosi Advent ugyan elmaradt, ám igyekeztek összefogni és lehetőséget biztosítani az intézményeknek a bemutatkozására. A gyerekek nagyon készültek, és szerettek volna a szülőknek, a családoknak örömet szerezni. A vásár kapcsán a városi gyerekek megismerték, hogy az asztalra kerülő termékek valójában honnan származnak és kik készítik azokat. A képviselő örömét kifejezve azt kívánta, hogy az adventi gyertyák fényei ragyogják be mindannyiunk szívét-lelkét.

A programsorozat az esti órákban Jimmy és Nika koncertjével zárult

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-12-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami