A zenei nevelésért Eszti néni emlékére

Szerző: Media24

2023-05-12

Ünnepi hangverseny keretében adják át a Zenei Nevelésért Díjat május 16-án. A Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére 2007-ben létrejött „A zenei nevelésért” Alapítvány koncertjén a Szent Kristóf Ház zenei csoportja, a Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI tanárai és növendékei, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI, valamint a Fejér Vármegyei Szent György Kórház Kórusa lép fel. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba kedden 18 órára szeretettel várnak minden érdeklődőt.

„A zenei nevelésért” Alapítványt 2007-ben Mihályi Gyuláné Eszti néni emlékére alapították meg gyermekei. Eszti néni Székesfehérvár zenei életének az egyik mozgatója, szervezője és aktív résztvevője volt. Az alapítvány által adományozott díjjal 2009 óta elsősorban olyan szakemberek munkáját ismerik el, akik jobbára az óvodások, iskolások ének-zene tanításában vesznek részt. Május 16-án, kedden a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban 18 órakor kezdődik az ünnepi hangverseny, amelynek keretében átadják az idei Zenei Nevelésért Díjakat.

„A zenei nevelésért” Alapítvány fanfárját és a köszöntőket követően a Szent Kristóf Ház zenei csoportja lép színpadra, Mary Lynn Lightfoot Dona nobis pacem című művét követően Kodály Zoltán: Háry János daljátékából adnak elő egy részletet. A Székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI 10. osztályos növendékei alkotta Vigadozók Együttes moldvai összeállítása után a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyen arany diplomát szerzett Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola gyermekara énekli Tóth Péter: Cifra palota és Szokolay Sándor: Táncnóta kórusművét.

Az énekszó után a hangszereké lesz főszerep, a Hermann zeneiskola fuvolistája, Pintér Bettina F. Doppler mazurkáját játssza, Vasvári Tamás zongoraművész kíséretében. G. Bottesini: Elégia című művét a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI igazgatója, Király István (nagybőgő) és igazgató-helyettese, Miklós Laura (zongora) adja elő. A hangszeresek sorát az iskola egykori növendéke, Orlik Laura (blockflöte) zárja Markus Zahnhausen: Ein Hauch von Frühling darabjával.

A Kodály iskola Társaséneklési versenyén kiválóan szerepelő 9. osztályosok alkotta kamarakórust a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház énekesei követik, Kodály Zoltán: Horatii carmen művével. Az ünnepi hangversenyt a hagyományoknak megfelelően közös énekléssel zárják a fellépők és a közönség.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2023-05-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami