A Rákóczi Iskolában folytatódtak a városrészi szűrőnapok

Szerző: Media24

2024-03-23

Szombaton az Egészségfejlesztési Iroda és az Önkormányzat szervezésében Egészségnapot rendeztek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában. A szűrőnapon ezúttal is nagy volt az érdeklődés, közel száz ember vett részt a különböző vizsgálatokon.

Szombaton délelőtt a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai kitelepültek a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába, hogy egészen kora délutánig fogadják az ingyenes szűrővizsgálatokra érkezőket. A szakemberek ezúttal is EKG és kardiológiai vizsgálatra, általános állapotfelmérésre, boka-kar index meghatározásra, továbbá dietetikai tanácsadásra és csontsűrűség-mérésre várták az érdeklődőket, de újdonságként kétféle pszichológiai tesztet is hoztak a szűrőnapra.

„Egészség csak egy van, éppen ezért fontos a prevenció. Képviselőként örülök, hogy az én városrészemben van most ez a lehetőség.” – fogalmazott Dr. Kovács Zsoltné, a városrész önkormányzati képviselője, a rendezvény védnöke. A képviselő szerint azért is jó lehetőség ez a szűrőnap, hiszen egyes vizsgálatokhoz a hétköznapokban nem lehet ilyen gyorsan hozzájutni, itt viszont egy helyszínen elérhetik őket az érdeklődők. Hozzátette: nagy öröm, hogy ősszel a körzet egy másik részén, a Szedreskerti lakónegyedben is lesz Egészségnap.

Dr. Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője fontosnak tartja, hogy a résztvevők akár rögtön a helyszínen, szakorvosoktól kaphatnak tanácsokat a szűrések eredményeire vonatkozóan. A szűrőnap egyik nagy előnye ugyanis, hogy akinél elváltozást, eltérő eredményeket kapnak, azonnal tovább tudják irányítani a megfelelő szakorvoshoz vagy a háziorvoshoz. A szakmai vezető szerint ezen a szombaton is közel 100 résztvevőre számítottak az Egészségnapon.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2024-03-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami