A civil közösségek adják a város erejét!

Szerző: Media24

2022-09-10

XV. alkalommal rendezte meg a Székesfehérvári Civil Napot Székesfehérvár Önkormányzata. A Zichy ligetben több mint félszáz szervezet települt ki, és színes bemutatókkal, érdekes programokkal várták a szép számmal megjelent érdeklődőket. Kultúra, zene, irodalom, sport, állatvédelem és egészségmegőrzés szerepelt a színes palettán.

Az időjárás kegyes volt idén is, így a Civil Nap a hagyományoknak megfelelően átmozgató reggeli tornával és a Pitypang zenekar gyerekkoncertjével indult szombaton. A tizenötödik alkalommal szervezett eseményre 63 szervezet regisztrált, és a Zichy ligetet birtokba véve rengeteg programmal várták a látogatókat.

„A civil közösségek adják a város erejét! Nincsenek városi programok, a jövőképet meghatározó stratégiák civilek nélkül! Székesfehérvárnak nagyon fontosak a civil közösségek, azok élete. – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András. Az, hogy a Civil Napot XV. alkalommal rendeztük meg azt jelenti, hogy a helyi civil szervezetek működnek, aktív résztvevői a közösségi életnek. A polgármester reményét fejezte ki, hogy az élet minden területén, az önkormányzattal együttműködve haladnak tovább a jövőben is.

A megnyitót követően elkészült a Civil Tabló, majd a zenepavilon előtt folytatódtak a bemutatók. A civil paletta sokszínűségét megmutatva volt szavalat, japán dob és fuvola előadás, tánc és gyermekjátszó. Zsákbamacska meglepetés könyvcsomaggal, hangszerbemutatókkal és az egyesületek tevékenységéről szóló kvízekkel is várták az érdeklődőket az egyesületek asztalánál. Az egészség megőrzése is kiemelt téma volt: torna, vércukormérés, a függőség elkerülése. A kézműves foglalkozások mellett fehérvári írókkal, költőkkel, olimpiai sportolókkal is találkozhattak és beszélgethettek a ligetben sétálók.  Kicsik és nagyok kipróbálhatták a vívás több formáját, a lövészetet, csipeszelhettek az ovikaratésokkal. Volt, aki kiscicákat simogatott, vagy díszmadarakat csodált, és akadtak sokan, akik a nap energiáját felhasználva cincért, pókot mozdítottak meg. A mai rendezvényre érkező érdeklődők kérdéseiből az is kiderült, a Civil Nap remek lehetőséget adott arra, hogy minél többen megismerjék tevékenységüket, és csatlakozzanak hozzájuk.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-09-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Hermann – 110 év zene

Hermann – 110 év zene

Gálahangversennyel ünnepli alapításának 110 éves évfordulóját a Hermann László Zeneiskola. A Szent István Hitoktatási...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami