90 ezer dollárral támogatja az Kyndryl Alapítvány az Óbudai Egyetemet

Szerző: Media24

2024-05-08

Újabb jelentős támogatásban részesült az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítvány. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karát segítő szervezet számára 90 ezer dollárt, mintegy 32 millió forintot biztosít a Kyndryl Alapítvány a kiberbiztonsági készségek és képességek fejlesztésére, egy nyertes pályázatnak köszönhetően – jelentették be szerdán délután a fehérvári egyetemi campuson.

A Kyndryl a világ legnagyobb informatikai infrastruktúra-szolgáltatója, melynek alapítványa 2023 szeptemberben indult el és bizalomalapú, közösségfejlesztési programokhoz nyújt támogatást. A szervezet az első támogatási körében 7 országban összesen 11 nonprofit szervezetnek – köztük az Alba Regia Műszaki Felsőoktatásért Alapítványnak – biztosít hozzájárulást. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kart segítő szervezet sikerrel pályázott és 90 ezer dollárt, azaz mintegy 32 millió forintot kap azzal a céllal, hogy növeljék az átfogó kiberbiztonsági tudással rendelkező munkaerő létszámát, és ellenállóbbá tegyék a nonprofit szervezeteket a kibertámadásokkal szemben, oktatás és tanácsadás révén.

A támogatásról szóló jelképes csekket az ÓE AMK-n rendezett sajtónyilvános eseményen adták át.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a támogatással a város két fontos stratégiai partnere köt együttműködési megállapodást. A Kyndryl a helyi ipar egyik legkomolyabb szereplője, mindig kiveszi a részét a társadalmi felelősségvállalásból, jelen esetben a helyi felsőoktatást segíti az Óbudai Egyetemen keresztül. Az anyagi támogatás mellett nagyon fontos az együttműködés szakmai tartalma, hiszen a kiberbiztonság egyre többeket érint a vállalati és közszférában, illetve magánemberként is. A béke és a biztonság nem csak a hagyományos élettérben, hanem az online világban is egyre nagyobb hangsúlyt kap.

Prof. Dr. Györök György, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja arról beszélt, hogy a támogatásnak több üzenete van. Az összeg hatalmas lehetőséget ad arra, hogy a kiberbiztonsági informatikai oktatási–fejlesztési profiljukat folytatni tudják. A Kyndryl az egyetem egyik legfontosabb duális képzési partnere, amely a tapasztalatok szerint kedvelt munkahelyi környezetet biztosít a hallgatók számára. A mostani együttműködés a vállalat és az egyetem közötti kölcsönös bizalmon alapul, és minőségugrást jelent a jövőre nézve.

Presszer Péter, a Kyndryl Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az alapítványnak 11 győztese volt világszerte 7 különböző országban, ebből az egyik európai nyertes az Óbudai Egyetem alapítványa. Az együttműködéssel igyekeznek közös pályát, irányt és jövőképet mutatni a dolgozóiknak és az egyetemi hallgatóknak. A kiberbiztonság korunk egyik legnagyobb kihívása, a Kyndryl által megkérdezett vállalatok 92 százaléka tapasztalt olyan kibertámadást az elmúlt két évben, ami befolyásolta, illetve teljesen leállította a működést. Minden eddiginél fontosabb, hogy a minél előbb megkezdett képzéssel támogassák a munkavállalókat, ezzel felvegyék a versenyt, és alternatívát nyújtsanak az ügyfeleiknek, a közösségnek.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Media24

2024-05-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami