80 laptop, karácsonyra

Szerző: Media24

2021-12-17

Mintegy 80 laptopot ajánlott fel jótékonysági célra a Hydro Székesfehérváron. Az informatikai eszközöket a vállalati munkából kivonták, azonban alkalmasak otthoni használatra és oktatási célokra. 65 laptopot az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központon keresztül már eljuttattak a családoknak, a fennmaradó 15 gépet pedig kölcsönzésre, oktatásra fogják használni. A támogató együttműködés a jövőben is folytatódik – hangzott el a kezdeményezés kapcsán rendezett sajtótájékoztatón.

A Hydro Extrusion Hungary Kft. egy világszerte mintegy 30 ezer embert foglalkoztató, vezető alumínium- és energiaipari vállalat. A présüzem mellett Székesfehérváron működik a vállalat belső szolgáltató központjának egyik legnagyobb egysége, a Hydro Global Business Services Székesfehérvár,  több száz munkavállalóval. A cég a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettsége és a társadalmi felelősségvállalás jegyében számos karitatív kezdeményezésben vett már részt. A mostani akció keretében 80, a vállalati munkából kikerült laptopot ajánlottak fel jótékonysági célra.

Csillik Enikő, a Hydro Szolgáltató Központjának kommunikációs vezetője a jelképes átadáson és sajtótájékoztatón elmondta, számukra nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás. Részt vettek már cipősdoboz akcióban, állatmenhely kifestésében és hulladékgyűjtésben is. Vállalati szinten megújuló energiaforrásokat felhasználva állítanak elő alumíniumipari termékeket, melyeket zömében az építőipar és az autóipar használ fel.

A felajánlott laptopok a szigorú vállalati követelményeknek már nem felelnek meg, ám a mindennapi használatban tökéletesen működnek. 65 darab gépet rászoruló családok kaptak meg az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ koordinálásával, további 15 laptop pedig kölcsönzéssel és különböző foglalkozásokon szolgálja majd a fiatalokat. Ez egy hosszú távú együttműködés első lépcsőfoka.

Székesfehérvár város életében nagyon fontos, hogy az itt működő külföldi és hazai vállalatok folyamatosan fejlődnek. A cégek egy részére jellemző, hogy a gyártáskapacitás mellett a szolgáltató központjuk is Fehérváron van, erre kiváló példa a Hydro. Országosan is egyedülálló az a társadalmi felelősségvállalás, amit a cégek nyújtanak. Amellett, hogy nagy foglalkoztatók és sok családnak biztosítanak munkát, jelentős helyi adót biztosítanak az Önkormányzat számára, melyből az intézményrendszert és a közszolgáltatásokat tudja finanszírozni a város – fogalmazott a sajtótájékoztatón Mészáros Attila alpolgármester, és köszönetét fejezte ki a Hydro Szolgáltató Központjának, amely további 66 ajándékcsomagot is gyűjtött az elmúlt időszakban.

Az Alba Bástya egyéb jelentős felajánlásokat is kapott. Az intézmény számára gyűjtött a Free Spirit Dance csapata, a Székesfehérvári Diáktanács, a 8-as Műhely, illetve a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, amely 25 család részére gyűjtött tartós élelmiszert. A Vöröskereszt 60 csomagot, az IBM 55 mikuláscsomagot, a Márka Üdítőgyártó Kft. 1200 palack üdítőt ajánlott fel, a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül érkező pékárúkból, zöldségekből, gyümölcsökből pedig rendszeresen, heti szinten adománycsomagokat állítanak össze a Központban.

Az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, Tisztl Henrik arról beszélt, hogy mindössze néhány hete kezdték meg az egyeztetéseket a karitatív akcióról, és nagy dolog, hogy az eszközök már el is jutottak a családokhoz. Bízik a hosszú távú, komoly együttműködésben. Ha ez sikerül, akkor nagyot lépnek előre a társadalmi felelősségvállalásban és az újrahasznosításban is. Tisztl Henrik köszönetét fejezte ki az őket és rajtuk keresztül a rászoruló családokat támogató szervezeteknek, cégeknek.

A következő lépcsőben a Hydro részéről asztali számítógépek érkeznek majd, melyeket a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI fog megkapni.

(ÖKK, fotó: Bácskai Gergely)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2021-12-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami