65 milliós önkormányzati támogatás a fehérvári egészségügynek

Szerző: user

2021-03-28

A koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddigi „csúcsot” megdöntött, az egészségügyben dolgozók hősiesen állják a küzdelmet mindannyiunk érdekében. Mindehhez újabb, 65 millió forint összegű anyagi segítséget nyújtott Székesfehérvár Önkormányzata nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester – adta hírül közösségi oldalán a városvezető.

„Az egészségügy emberemlékezet óta nem nézett szembe akkora kihívással, mint napjainkban. A járványügyi adatok, bár önmagukban is drasztikusak, nem tudják átadni azt a hősies, folyamatosan zajló küzdelmet, amit városunk orvosai, ápolói, mentősei és a mindannyiuk munkáját segítők végeznek. Minden és feltétlen tiszteletünk, hálánk mellett ki kell fejezzük támogatásunkat az összes lehetőségeink szerinti módon! Élve a rendkívüli jogrendben rám ruházott rendkívüli felhatalmazással, mintegy 65 millió forint támogatást biztosítok az önkormányzat nevében a székesfehérvári egészségügy számára az elfogadott 2021. évi költségvetés terhére.

1. 50 millió forint támogatást a Szent György Kórház részére. A támogatást a Kórház belátása szerint, szabadon felhasználhatja.
2. Minden felnőtt és gyermek háziorvosi körzetnek 250.000 forint rendkívüli támogatást nyújt város, ez összesen 14,25 millió forintot tesz ki.

Az egészségügyi dolgozóink kitartanak, a város pedig ott van mögöttük anyagi, eszközbeli és morális értelemben is.

A mostani támogatások mellett folyamatos kapcsolatban vagyunk a helyi egészségügyi vezetőkkel, hogy jelzésükre, kérésük szerint tudjunk segítséget nyújtani a szektor számára. Amellett, hogy közösségként, önkormányzatként támogatjuk őket, meg kell ezt tennünk egyénenként is. Nincs olyan anyagi, vagy eszközbeli segítség, ami felülmúlhatná az egyszerű tényt, miszerint minél kevesebben kapják el a koronavírust, minél rövidebbre szorítjuk a harmadik hullámot, minél kevesebben szorulnak kórházi ápolásra, annál gyorsabban szabadítjuk fel egészségügyi dolgozóinkat, annál rövidebb ideig kell kitartaniuk, annál kevesebb teher nyugszik majd vállaikon. A legkevesebb, amit mindannyian megtehetünk értük, hogy betartjuk a szabályokat, vigyázunk magunkra, vigyázunk egymásra, emellett pedig regisztrálunk a védőoltásra és beadatjuk azt, ha ránk kerül a sor.
Tartsunk ki tehát, ameddig csak szükséges. Százezren egy csapatban!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester”Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by user

2021-03-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami