Tudod, mi az a Tacfit?

Szerző: user

2021-04-13

A Tacfit az erő, az állóképesség, a robbanékonyság és az ízületi egészség fejlesztésének egyik legjobb módszere, amit akár az otthonodban is gyakorolhatsz. “Úgy gondolom, hogy a kialakult járványhelyzet miatt most még fontosabb a mozgás, amit az egészségünk érdekében az életünk részévé kell tennünk. Csontjaink, bélflóránk egészségének megőrzéséhez, s ezen keresztül az immunrendszerünk erősítéséhez, sőt az ízületi fájdalmaink csökkentéséhez is a mozgás az elsődleges gyógyszer, ami segíthet” – jelentette ki Polgár Viktor, amikor a betegség-sport kapcsolatáról beszélgettünk.
A népszerű edző immár 30 éves sport múltat tudhat magáénak. 2011 óta tanítja is különböző testmozgásokra a hozzá fordulókat. Először crosstraining órákat adott, majd 2012-ben megcsinálta az SFG Instruktorit is. Azóta kettlebellt is oktat. (Tudását és erejét bizonyítja, hogy 2018-ban a StrongFirst Kettlebell vizsgát 2×28 kg-os kettlebellel teljesítette, a snatch tesztet pedig 28 kg-os bellel 4:32 alatt!) 2015-ben egy év alatt több új certifikációt is szerzett: megcsinálta a Tacfit&Clubbell instruktorit, a Flowfit instruktorit és az FMS (funkcionális mozgásminta szűrés) szakértő vizsgát is.

Polgár Viktor 2011 óta tanítja különböző testmozgásokra a hozzá fordulókat (Fotó: Román Péter)
Polgár Viktor 2011 óta tanítja különböző testmozgásokra a hozzá fordulókat (Fotó: Román Péter)
2015 óta Tacfit és Flowfit edzésekkel is foglalkozik. S pont a Tacfit az, ami a mai cikkem témája lesz, hiszen ezt akár otthonunkban is gyakorolhatjuk! De mit is takar ez a kifejezés?

“A Tacfit (Taktikai Fitnesz) az erő, az állóképesség, a robbanékonyság és az ízületi egészség fejlesztésének egyik legjobb módszere” – árulta el Viktor, majd folytatta: “Az edzések során nemcsak a terhelés, hanem a gyakorlatok közti pihenés időszakában is tudatosan próbáljuk edzeni a testünket azzal, hogy kontrolláljuk a légzést.

A légzéssel irányíthatjuk a pulzusunkat, ami a hormontermelésünkre is hatással van.

Tehát nem csak arról van szó, hogy kihajtsuk a tanítványból az összes szuszt, hanem arról is, hogyan miként tartsuk mozgásban úgy, hogy a következő kört is végig tudja csinálni.”

A program egy sportág-családot foglal magába: a Clubbell és a Flowfit, valamint a Clubbell Yoga is ide tartozik, egymásból építkeznek. A rendszert Scott Sonnon Sambo bajnok álmodta meg, aki Alberto Gallazzi ex-katona segítségével tökéletesítette a módszert az elmúlt másfél évtizedben. Eredetileg főként a különleges erők, a hivatásos katonák és a tűzoltók részére fejlesztették ki. Az ő esetükben ugyanis folyamatosan jelen van egy stresszhelyzet, bármikor jöhet egy bevetés – az edzésre fordítható idő pedig igen limitált. Egy Tacfit-edzés bemelegítés-edzés-nyújtás részekkel együtt akár 30 perc alatt teljesíthető!

A cikk foyltatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/04/10/tudod-mi-az-a-tacfit/Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Written by user

2021-04-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Csütörtökön este már havazhat

Csütörtökön este már havazhat

A meteorológiai prognózisok szerint napokon belül megérkezik az első hó Magyarországra. Csapadék mindenhol várható már...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami