Tavaszi Nagytakarítás: a Vadex is csatlakozott a kampányhoz

Szerző: user

2021-04-08

A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. A közösségi oldalon eddig megjelent képes beszámolók szerint már sokan tettek azért, hogy megtisztítsák az erdőket.

Az ébredő természetről hazánk szebbnél szebb tájairól, valamint az erdőben eldobott, de a turisták által zsákokban összegyűjtött szemétről osztanak meg fotókat a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz csatlakozott önkéntesek. A koronavírus miatti korlátozások pozitív hatása, hogy nagyban megnövekedett a kirándulók, túrázók száma az országban. Ezen pozitív hatás mellett sajnos nőtt a környezet terhelése is, így az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít mindenkit, hogy a mozgás mellett tegyünk együtt környezetünkért.
A kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túra során felgyülemlő szemetüket a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve. Sajnos az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét. A kampány célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megmutathatja a nagyvilágnak, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A kezdeményezéshez számos nemzeti park, erődgazdálkodás, önkormányzat és természetvédő egyesület mellett csatlakozott a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is.

A kampány weboldalán további hasznos tanácsokat talál, amely a www.tavaszinagytakaritas.hu címen érhető el.Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. november
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Written by user

2021-04-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Csütörtökön este már havazhat

Csütörtökön este már havazhat

A meteorológiai prognózisok szerint napokon belül megérkezik az első hó Magyarországra. Csapadék mindenhol várható már...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami