Miért jó, ha megtanuljuk szeretni önmagunkat?

2022-09-18

Miért fontos, hogy szeressük magunkat? S mi történik akkor, ha ennek ellenkezőjét érezzük? – Háry Ildikó fehérvári mentálhigiénés szakemberrel beszélgettem e fontos témáról, mely egész életünket befolyásol(hat)ja.

„Az önszeretet nem létezhet valódi önismeret nélkül” – kezdte a legfontosabb megállapítással Háry Ildikó, amikor az esős-borongós-befele fordulásra késztető őszi délutánon leültünk egy kávé mellé, s e téma szóba került.

Majd kifejtette, hogy az önismereti út elején kétfajta embertípust különböztethetünk meg: az egyik önámításban él, s azt hiszi, hogy szereti önmagát. A másik pedig negatívan gondolkozik (saját magával kapcsolatban is) és utálja a létezését. Mindkettő hazugságban él.

És ott van a „bátor utazó”, aki szinte tökéletesen képes feltérképezni / elemezni a lényét. Ismeri a gyengeségeit, az erősségeit és a lehetőségeit. Minden egyes nap arra törekszik, hogy önmaga legeslegjobb változatában éljen.

„Ez nem ajándék, hanem választás kérdése” – jelentette ki a mentálhigiénés szakember – „Amikor önszeretetben vagyunk, egyszerűvé és felszabadulttá válik az életünk. Kikerülünk a megfelelési kényszerekből, elhagyjuk az önkorlátozó hiedelmeket és a teremtéseink könnyedén megvalósulnak. Reggel tettre készen és harmonikusan ébredünk.

Nem zakatol a fejünk, nem terhelnek negatív érzések. Nincsen bennünk félelem. Támogató közeg vesz körül. Az életünk őszinte, felemelő. Megszűnik a nyomás a gyomrunkban, a feszítés a mellkasunkban. Elmúlnak a gyötrő problémák, a kilátástalan helyzetek.

Jólét, siker, szerelem, bőség vesz körül. Megszűnik az állandó harc és megérkezünk a belső béke állapotába. Oda, ahol minden boldog és harmonikus. Ha szeretjük magunkat, akkor szeretni fognak mások is.”

A cikk folytatása itt olvasható: Miért jó, ha megtanuljuk szeretni önmagunkat? (fmc.hu)Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. január
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Written by Temesvári Márta

2022-09-18

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Mire jó a kakaóvaj?

Mire jó a kakaóvaj?

A kakaóvaj az egyik legkiválóbb bőrápoló: javítja a bőr rugalmasságát, csökkenti kiszáradását. Növényi napvédőként is...

Milyen problémákra jó a kakaó?

Milyen problémákra jó a kakaó?

Asztma, rák, elhízás, magas vérnyomás, cukorbetegség - néhány válasz a címben feltett kérdésre. Milyen egészségügyi...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami