Megfuttatják az anyósokat is a vérteskozmai versenyen

Szerző: garanddesign

2021-06-01

Anyósfutammal színesedik a XVI. Vérteskozma Rock ’n Roll Futás: a program szervezője Kaufer Tamás, aki nagyon sokat javult, mióta elhagyta a Fejér Megyei Szent György Kórház Covid-osztályát „Ma már tudtam ötször száz métert futni a Zichy ligetben!” – újságolta Kaufer Tamás, amikor felhívtam, hogy megkérdezzem, tényleg őt látták-e kocogni az említett parkban?

Örömmel mesélte, hogy mióta kikerült a kórházból – ahová Covid-panaszokkal került, s szó szerint az életéért küzdöttek az orvosok és az ápolók, rohamosan javult az állapota. Az elmúlt hetekben komoly rehabilitáción vett részt: minden nap járt gyógytornára és tüdőtornára.

„Mit hallok? Hogy jobban vagyok? – A hír igaz, ma már ötször száz métert futottam!”  (Fotó: Kaufer Tamás)

„Ilyen lelkiismeretesen még soha sem edzettem” – vallotta be – „Próbáltam magam utolérni, és meg is lett az eredménye. A gyógytornászok is azt mondták, hogy nagyon szépen javulok. Először még alig bírtam felülni az ágyban, és a WC-re se tudtam kimenni segítség nélkül. Ma pedig már futottam a ligetben, képes vagyok fél órát úszni és óvatosan kerékpározok is.

Visszatértem a hétköznapi életbe.

Igyekszem visszapakolni magamra azt a 15 kg izmot, amit a Covid lerabolt rólam. Ez több hónapos munka lesz, de nem sietek. Felkészülésnek fogom fel, mintha egy versenyre koncentrálnék. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan összeszedem magamat. Bevallom, hiányzik a versenyek hangulata, izzadtságszaga.”

S, hogy ne sokáig tartson a hiány, hát meg is szervezi pár nap múlva a Vérteskozma Rock ’n Roll Futást, melyre még mindig lehet jelentkezni! (A nevezést itt lehet leadni.)

Lehet még jelentkezni a Vérteskozma Rock ’n Roll Futásra! (Fotó: Kaufer Tamás)

Lehet még jelentkezni a Vérteskozma Rock ’n Roll Futásra! (Fotó: Kaufer Tamás)

A sportbarátok a versenyen 1 km-es, 5-km-es és a 15 km-es távok között választhatnak. A rajt a vérteskozmai Turistaházaknál lesz, s természetesen a díjazás sem maradhat el! Aki az 5 km-t teljesíti, az Rock ’n Roll érmet kap, a 15 km-t futóknak pedig az érem mellé emblémázott póló és befutócsomag is jár.

A vírushelyzet miatt lehetőség van a távok online teljesítésére is. A virtuális futók június 13-ig bármikor, bárhol teljesíthetik a nevezett távot, s nekik is jár – a megtett km-től függően – az érem és a póló, melyet postai úton juttatnak el a szervezők az érintetteknek!

A program vidám színfoltja lesz az Anyósfutam, amikor az anyósok is rajthoz állnak, és 2 km-es távon összemérik fürgeségüket. (Az első helyezett természetesen díjazásban részesül.)

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/05/29/megfuttatjak-az-anyosokat-is-a-verteskozma-rock-n-roll-futason-de-hogy-van-kaufer-tamas/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by garanddesign

2021-06-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This