Erő, állóképesség, alakformálás – Kettlebell!

2023-06-15

Hatékony zsírégetésre vágysz? Erőfejlesztés, izomépítés a célod? Szeretnéd az állóképességedet is növelni? Akkor a KETTLEBELL Neked való sport!

Mi az a kettlebell?

Biztos láttál már az edzőtermekben, vagy a parkokban edző fitt emberek kezében egy olyan kerek vasgolyót, aminek füle van és vígan leng a levegőben. Nos, ez a kettlebell, amit girjának is hívnak. Persze, nem minden kettlebellnek nevezett „golyó” alkalmas a szükséges gyakorlatok elvégzésére. Én személy szerint minden tanítványomnak kizárólag minőségi kettlebellelt adok, amivel balesetmentesen, optimális módon lehet edzeni.


intervento all'apparato gastrointestinale

Intervento Gastroenterologico

Testo aggiuntivo sull’intervento gastrointestinale.

(Hogy milyen a jó kettlebell? Erről hamarosan bővebben is szólok majd.)

Miért jó Neked a kettlebell?

A kettlebell az antik szobrokhoz hasonlatos alakhoz segít hozzá: gyönyörű izmok, acélosság, karcsú derék, kockás has, szép combok és kemény popsi.

(Tökéletes példa a kettlebelles női alakra ITT látható. Férfiak esetében is nagyon sok példát tudnék mutatni az acélosságra, gyönyörű izmokra. )

Letakarítja rólad a felesleges zsírt, nem ritka a heti 1 % testzsírcsökkenés!

Ha túlsúllyal küzdesz: lefogysz. Ha túl sovány vagy: megizmosodsz.

Ne aggódj! Nem kell attól félned, hogy túlságosan izmos leszel!

Edzéseimen a férfiakat és a hölgyeket máshogyan edzem, hiszen mindenkinek másra van szüksége: a hölgyek általában a fenék-comb- has részre szeretnének koncentrálni, a férfiak pedig karra-hátra.

Igény szerint változtatom mindenkinek az edzésprogramját, s mégis úgy, hogy figyelünk a harmóniára!

Mindeközben meg kell jegyezni, hogy ez egy holisztikus mozgásforma, tehát minden izomcsoportot megmozgat, ettől lesz hatékony! – És emiatt érhető el fantasztikus eredmény pár hónap alatt, heti két edzéssel!

Kik használják a kettlebellt?

Elsősorban TE, ha eljössz az edzésekre.

A párod – mert a legnagyobb öröm a társunkkal együtt edzeni.

A barátaid – akiket szintén elhívsz, hogy egymást támogassátok a célok elérésében.

A kisgyermeked – akit nem tudsz kire bízni az edzés idejére, ezért veled jön, mert hozzánk nyugodtan elhozhatod! Ha kicsi, akkor csak nézegetni fogja még a súlyokat, s hozzászokik ahhoz, hogy a sport a mindennapi élet része. A gyerekeknek van járókánk, plüss állataink, képességfejlesztő játékok.

A nagyfiad, nagylányod, akivel közösen szeretnél sportolni. Amíg te a golyót lóbálod, ő kettlebellel kiegészített erősítő, felkészítő gyakorlatokat csinál majd életkorához / neméhez / erőnlétéhez igazítva.

Ha szeretnéd, akkor baba-mama edzést is csinálhatsz, mialatt a párod kettlebellezik! Így még közelebb kerülhetsz gyermekedhez, akit fokozatosan nevelhetsz rá a sport szeretetére. Jól tudjuk, hogy sok családban gondot okoz a gyerekek felügyeletét megoldai, míg a szülők – egészségükre gondolva – aktív mozgást végeznek.

A konditermekbe se szabad általában piciket bevinni a balesetveszély miatt, melyet a súlyok jelentenek. Nálunk viszont biztonságosan, és együtt edzhet a család minden tagja!

Számít-e az életkor, illetve a nem?

Mondhatnám, hogy „Neeeeeeeeeeeeeem!” – De akkor hazudnék.

Nyilván egy 10 éves kisfiú kezébe nem szabad nehéz súlyokat adni.

Ha a gyermekedet ilyen fiatalon be szeretnéd íratni kettlebellezni, akkor ő olyan erősítő gyakorlatokat kap majd (legalábbis nálam), aminek csak kiegészítője lesz a kettlebell, és abból is a kisebb súlyokat vesszük majd elő. Nem úgy fog edzeni, mint a felnőttek! Fontos a fokozatosság, és annak figyelembe vétele, hogy miként fejlődik a gyerekek csontozata, izomzata. S persze az sem mellékes, hogy milyen az erő-állóképessége stb

Kivételek persze vannak. Burián Bendegúz például 12 évesen kempo világbajnok lett, és a kettlebellt is vígan forgatta gond nélkül.

Ha az anyukádat vagy a nagymamádat szeretnéd elhozni edzeni, az sem probléma sőt, örömmel fogadjuk őket is! Természetesen náluk is meghatározza az edzés milyenségét az életkor, erőnlét, s, hogy van-e valamilyen betegségük/sérülésük. Van, aki nyugdíjas tornát végez egy kis kettlebelles erősítéssel, de ez tényleg nem kizárólag az évek számától függ!

Elérhetőségeim:

Temesvári Márta – 20-311-1310, temesvari.marta@kettlebelledzo.hu

Facebook-on elérsz ITT

Ha szeretnél körülnézni a Facebook-on kettlebelles zárt csoportomban, csatlakozz ITT

Nyílvános FB-oldalamat pedig bekövetheted ITT

(folytatjuk)

 

Vörösmarty Rádió


Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. november
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Temesvári Márta

2023-06-15

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami