Egészségnap a Rákócziban – újraindulnak a prevenciós programok

Szerző: Media24

2022-06-25

Sokan vettek részt az egészségnap biztosította alapvizsgálatokon, melyek között volt EKG, boka-kar index meghatározás, bőrgyógyászat, melanomaszűrés csontsűrűség-, vércukorszint-, koleszterinszint-mérés és dietetikai tanácsadás is. A vizsgálatok lebonyolításában a Humán Szolgáltató Intézet munkatársai működtek közre.

A városrészi egészségnapok alkalmával mindenki lakóhelyéhez közel viszik a legkeresettebb és a legszükségesebb szűrővizsgálatokat és az egészségnapokon mindig hangsúlyos szerepe van a szűrések mellett az egészségmegőrzésnek is.

A résztvevők azonnal megkapják az eredményeket, így ha folyamatosan járnak ezekre az alkalmakra, akkor a korábbi és a friss adatok összehasonlításával megállapíthatják a testük állapotának romlását, stagnálását vagy éppen javulását. A mindig telt házas egészségnapok népszerűsége abban rejlik, hogy nem kell elmenni és hosszasan várakozni a rendelőben, gyakran a munkaidő rovására, vagy éppen heteket várni egy-egy időpontra. A vizsgálatokat helybe viszik, így nagyon kényelmes részvételt kínálnak, mindezt teljesen ingyenesen.

Törődjünk a testünkkel és az egészségünkkel, továbbá azzal, hogy minél előbb felfedezzük azokat a dolgokat, amik nagy bajt okozhatnak. A járvány ideje alatt sajnos nem lehetett városi egészségnapot tartani, most újraindulnak a szűrések. Abban próbálunk segíteni az egészségnapokkal, hogy figyeljenek magukra az emberek.” – mondta Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

Az egészségnapon Dr. Altorjai András kardiológus is várta a fehérváriakat. Mint hangsúlyozta: “A mi felelősségünk és döntésünk, hogy mennyire figyelünk magunkra. De ez sem jelent elég biztosítékot arra, hogy a háttérben nem húzódhat valami. A biztonság kedvéért pedig jobb, ha a fiatalabb, sportos korosztály is eljön a szűrőnapokra.”

(ÖKK, Bácskai Gergely)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. augusztus
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2022-06-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami