Fejér Vármegyei Közgyűlés: újra dr. Molnár Krisztián az elnök, megalakult az új testület

Szerző: Mátay Balázs

2024-10-03

Csütörtökön tartotta alakuló ülését a Fejér Vármegyei Közgyűlés. A testületben továbbra is a kormánypárt, a Fidesz-KDNP adja a legtöbb képviselőt és az elnököt, akit dr. Molnár Krisztián személyében újraválasztottak a képviselők, így a következő öt esztendőben is ő vezeti a közgyűlés munkáját. Az alkuló ülésen részt vett a vármegye országgyűlési képviselői közül Törő Gábor, Tessely Zoltán, Varga Gábor és Dr. Mészáros Lajos, továbbá Spányi Antal megyéspüspök, több település polgármesterei és alpolgármesterei, így Székesfehérvár képviseletében dr. Cser-Palkovics András, valamint Róth Péter, illetve a vármegyei kormányhivatal és egyéb intézmények vezetői is.

Az alakuló ülés a Fejér Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének választási tájékoztatójával kezdődött. Szabó László ismertette a választás hivatalos, jogerős végeredményét és a mandátumok eloszlását. A 20 fős közgyűlésből 11 mandátumot kaptak a Fidesz képviselői, a nem sokkal később újraválasztott elnök, dr. Molnár Krisztián, valamint Czachesz Gábor, Gölics Ildikó, Jakab Rózsa, Kiss Norbert Ivó, Kozári Kristóf, Molnár Tibor, Sükösd Tamás, Szabó Tibor, Tóth István és Wilmek Tibor.

A Mi Hazánk Mozgalom 3 mandátumot szerzett Árgyelán János, Gieber Lajos és Schmidt Roland személyében. A Magyar Kétfarkú Kutyapártnak két mandátum jutott, ennek köszönhetően Paszicsnyek János és Berényi Gábor foglalhatott helyet a képviselők között, míg a Demokratikus Koalíció szintén két mandátumot kapott, nevesítve Kertész Éva és Ecsődi László tehetett képviselői esküt. A Momentum Mozgalom egy mandátuma is gazdára talált: az időközben lemondott Molnár Dániel helyett Szikra Soma érkezett a testületbe. A Válasz Független Civilek Fehérvárért Egyesület szintén egy mandátumot kapott, ahogy az elmúlt ciklusban, a következő 5 évben is Szili Csaba Gergely képviseli egyesületét a közgyűlésben.

Miután egyhangú szavazással újra elnökké választották, dr. Molnár Krisztián értékelte az eddigi öt évet.

„Célkitűzésünket teljesítettük, amely az volt, hogy Fejér vármegye mind a 108 települése lakossága vonatkozásában próbáljunk meg minél több olyan fejlesztést megvalósítani a vármegyében, amely a ott élők életkörülményeit javítja, komfortérzetüket növeli. Ezt számszerűen is egy szép eredménnyel tudtuk zárni. Ezen túl, ami számunkra fontos volt, komoly lépéseket tettünk, hogy itt Szent István vármegyéjében a nemzeti és a keresztény kultúránk védelme megmaradhasson. Egy-egy próbálkozástól eltekintve nem is volt kísérlet ennek megváltoztatására, és számos fontos, önként vállalt feladatot is megvalósítottunk, illetve elkezdtünk, ezeket szeretnénk folytatni a most kezdődő ciklusban is.”- mondta dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés régi-új elnöke.

Molnár Krisztián a jövő feladatairól is szólt. Mint mondja, a legfontosabb, hogy folytassák a megkezdett munkát és tovább haladjanak a Szent Istváni úton.

„A Terület és Településfejlesztési Operatív Program folytatásából TOP Plusz néven eddig 21,76 milliárd forintot kötöttünk le, 73,4 milliárd a vármegyei keret, ez azt jelenti, hogy még van mint egy 5 és fél milliárd forint pályázat, ahol már döntést hoztunk, de kihirdetésre még nem került. Tehát mindösszesen nagyságrendileg 46 milliárd forint az, amelyet 2027-ig még a településekre kívánunk fordítani. Ebből főként útfejlesztések, kerékpárutak kiépítése, a közterületeknek a rendbetétele, felszíni csapadékvíz-elvezetés történhet, ellátórendszer fejlesztése, óvoda, bölcsőde, iskola, épületenergetikai beruházások.”- sorolta a terveket a vármegyei elnök.

A Fejér Vármegyei Közgyűlés alakuló ülésen megválasztották a két alelnököt is, Wilmek Tibor (főállású alelnökként) és Szabó Tibor (társadalmi megbízatású) személyében.

(Fotó: Dr. Molnár Krisztián Facebook oldala)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. október
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Written by Mátay Balázs

2024-10-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This