Vidi: Tóth Angliába igazolt, hamarosan érkezőt is bejelenthet a klub

Szerző: Mátay Balázs

2024-08-30

A Premier League első bajnokcsapatához, a nagy múltú Blacburn Rovershez igazolt Tóth Balázs, a Fehérvár FC remek formában lévő kapusa. A válogatott kerettag hálóőrért több, mint 1 millió eurót fizet a jelenleg az angol második vonalban szereplő, jelenleg 3. helyen álló klub, amelyben olyan nemzetközi klasszisok is megfordultak korábban, mint az örökös gólkirály, Alan Shearer, Andy Cole vagy éppen Chris Sutton. Tóth 3 éves szerződést kötött a feljutásra pályázó Roverssel.

A Vidihez kapcsolódó hír, hogy még az átigazolási időszak lezárta előtt várható legalább két igazolás, de több olyan futballistával is tárgyalnak, akik lejárt szerződésűként csapat nélküliek, így rájuk nem vonatkozik az átigazolási időszak, bármikor szerződtetni lehet őket. A legnagyobb erősítés azonban az lehet, hogy mivel Kalmár Zsolt már rendes edzésmunkát végez, néhány hét múlva elvileg bevethető lesz. Az ő jelenléte a pályán jelentősen befolyásolhatja a piros-kékek játékát, eredményességét.

A tulajdonosváltással kapcsolatos információk is egyre erőteljesebben terjednek a szurkolók között, így ez az igazi fókusztéma a Vidi szimpatizánsainak körében. Tények és akár ráutaló bejelentés sincs még ezen a téren, mi azonban úgy tudjuk, hogy a külföldi befektető közeledése valós, komoly, a sportágban már régóta jelenlévő illetőről és cégről van szó, amely már a Vidit működtető gazdasági társaság átvilágítását is elvégeztette, így, ha mindent rendben lévőnek talál, akkor hamarosan megköttethet az üzlet a jelenlegi tulajdonossal. Itt képben vagy egy hazai nagyvállalkozó is, aki által összejöhet ez a „bolt”, s nem elképzelhetetlen, hogy ő maga is, illetve egyik cége részt vállal az esetleges új felállásban.

Amennyiben így lesz, akkor jelentős változások lesznek szezon közben is a Fehérvár FC-nél vezetői szinten épp úgy, mint a szakmai stáb és a játékoskeret tekintetében.

Egy biztos: a lehetőségekhez képest Pető Tamás és stábja eddig jó munkát végzett az egyre fiatalodó és a sok sérülés, eligazolás okán egyelőre csak szűkülő játékoskerettel is. Ma este (20.00) az eddig kiválóan teljesítő MTK ellen már-már bravúr kell ahhoz, hogy ilyen szűk kerettel nyerjen a Vidi. Egyelőre azt sem tudni, ki véd a hirtelen távozó Tóth helyett, de az biztos, hogy a két fiatal portás egyike, Veszelinov vagy Dala áll majd a kapuban este a Sóstón, ami nagy lehetőség lesz a bizonyításra, essen bármelyikükre is Pető Tamás választása.

Veszelinovnak van nagyobb rutinja és esélye, hiszen ő már a DAC-ban védett a szlovák élvonalban, ráadásul a felsőházi rájátszásban az első öt meccséből négyen nem kapott gól sem! Mivel azonban tétmeccsen igen régen nem állt a kapuban, abban csak reménykedni lehet, hogy ez nem látszik meg a teljesítményén.

(Fotó: Blackburn Rovers)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-08-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This