Vidi: Kiwinda is a fedélzeten, támadóval bővült a keret

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-04

Ahogy azt sejteni lehetett, a Fehérvár FC ma bejelentette legújabb igazolásaként az ukrán utánpótlás válogatott támadó, az apai ágról kenyai származású Daniel Kiwinda érkezését. A fiatal futballista napok óta Fehérváron várta az ukrán szövetség dokumentumait, amelyek igazolják, hogy eddigi csapata megszűnt és szabadon igazolható, de tegnap elhárult minden akadály, megérkeztek a papírok, így ma kommunikálhatóvá vált a transzfer.

A gyors, jó felépítésű 20 éves csatár a nyáron hirtelen megszűnt Dnipro csapatában már bemutatkozott az ukrán élvonalban, illetve az Európa Ligában játszott a Sparta Praha elleni párharc során is.

Kiwinda jól illeszkedik a Fehérvár FC fiatalítási koncepciójába, ugyanakkor megvan már a kellő tapasztalata ahhoz, hogy rövid távon a csapat erőssége lehessen.

Egy lejárt szerződésű kapus és egy védő igazolása van még tervben a piros-kékeknél, így nem tekinthető teljesen lezártnak az NB I-ben vitézkedő egylet kerete, amelyben Kiwinda a nyolcadik – ha a kölcsönből visszatérő Kastratit és Babost is figyelembe vesszük, a tizedik – új érkező.

Az elmúlt idényhez képest komoly változások voltak már eddig is a Sóstón, hiszen Bartosz Grzelakot a kispadon Pető Tamás váltotta, míg kölcsönvétele után véglegesen – utóbb kiderült, csak két hónapra – a Vidihez került a múlt héten Angliába távozó Tóth Balázs, majd érkezett még végleg vagy éppen kölcsönbe Melnyik, Bedi, Holender, Milicevic, Kovács Mátyás, Ominger, Szabó Bálint és Kiwinda. A klub fiataljai közül a felnőttekhez került Lakatos Kristóf, Lakatos Dávid, Ekbauer Tamás, Virágh Milán és Kecskés Máté.

A távozó oldalon van Tóth Balázs, Schön, Fiola, Bese, Gergényi, Berki, Rockov, Hangya, Pinto és Karamoko.

(Fotó: Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This