Vidi: bejelentették a két érkező exújpestit

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-14

Nincs meglepetés, ahogy azt mi is prognosztizáltuk, a MOL Fehérvár FC ma délután hivatalosan is bejelentette a két fiatal középpályás, Csongvai Áron és Katona Mátyás leigazolását. Előbbi inkább a védekezésben hatékony, utóbbi a támadások terén hasznosabb, de mivel két fiatal 22 és 23 éves játékosról van szó, akik folyamatosan játszottak csapatukban, formába hozni nem kell őket, ráadásul jó mentalitású srácok, ami talán most mindennél fontosabb a Vidinél.

Az már más kérdés, hogy a vészes gólszegénység, támadásban, eredményességben a Kodro-függőség érkezésükkel sem oldódik meg, azaz pont ott szorít a cipő a legjobban, ahol a legfontosabb lenne, hogy ne szorítson.

Azt pedig egyértelműen látni kell, hogy – bár való igaz, télen nehezebb minőségi támadót szerződtetni, mint a szezon végén, nyáron – a korábbiakhoz hasonlóan az új sportigazgató (és helyettese, mert neki ilyen is van…) sem volt képes érdemben igazolni támadó posztra és a szintén kardinális kapus posztra sem, márpedig, ha meg akar indulni felfelé a fehérvári egylet, és nem a 10-ről a 7. helyig, hanem érdemben, akkor elől és hátul is kellett volna legalább egy minőségi igazolás, mert bár akad még minőség a keretben, egyre szűkebb a merítés. Az nem igaz, hogy nincs, nem volt szabad vagy szabaddá tehető játékos a piacon, mert elég nyomon követni a Transfermarkt folyamatosan frissülő nemzetközi igazolási hírfolyamát, láthattuk, hogy minden poszton voltak mozgások, sőt, szerződés nélküli labdarúgók is, de, ha közülük sem sikerült senkit megszerezni, az eléggé aggasztó.

Persze azzal, hogy ma éjfélkor bezárul hazánkban is az átigazolási kapu nyárig, az nem azt jelenti, hogy nem lehet még új játékost szerződtetni, de már csak „szabadügynököket”, csapat és élő szerződés nélküli játékosokat, kikből azonban már valóban nagyon kevés maradt mára, főleg olyan, aki minőséget és azonnali erősítést jelent. Igaz, ennek ellenére mégis bíznak 1-2 ilyen lehetőségben Juhász Rolandék, tehát ne vegyünk rá mérget, hogy nem lesz még érkező a következő időszakban.

Mindazonáltal ezt sokadszor is ki kell emelnem, hogy a vezetők alkalmatlansága vagy kevéssé alkalmassága ellenére még mindig van akkora minőség a Vidi keretében, mondjon bárki bármit, amivel simán oda lehetne érni akár még a dobogóra is, ám ehhez az kell, hogy a keret tagjai valóban vegyék fel a kesztyűt és kifogások keresése helyett fejben is kapják össze magukat, tegyék ki a pályára, amit tudnak. Mert ha ez így lesz, nagyon gyorsan meg kell indulnia a csapatnak felfelé a tabellán.

Amennyiben mégsem, az nem azért lesz, mert nem elég erős a keret, hanem mert mentálisan vannak továbbra is nagy bajok, illetve a szakmai stáb képtelen kihozni a játékosokból a maximumot.

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-02-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This