Olimpia 2024: vízilabdás siker a címvédő ellen

Szerző: Mátay Balázs

2024-08-05

Négy igen sikeres, magyar (arany)érmeket hozó nap után viszonylag csendesebbnek bizonyult a hétfő a párizsi olimpián. A mieinknek nem is volt igazából komoly dobogóesélyük egyik versenyszámban sem, illetve ahol igen, ott még messze a finálé. A nap két legfontosabb híre a férfi vízilabdázókhoz és vitorlázóinkhoz kötődött: előbbiek presztízsrangadóval zárták a csoportkört, időnként jó játékkal le is győzték a címvédő szerbeket, utóbbiaknál pedig Vadnai Jonatán a dinghy, ILCA7 (a volt Laser) hajóosztályban a 6. helyen kvalifikálta magát a keddi éremfutamba. 

Pólósaink kicsit bealudtak az elején (2-4), aztán két brutális erődemonstráló negyeddel (7-3, 6-2) fordítottak, el is döntve a meccset, hogy aztán az utolsó játékrészben újra kissé energiatakarékos üzemmódban (2-4) húzzák be 17-13-ra az újabban már csak nevében nagy rangadót. Persze a szerbeket soha nem szabad lebecsülni, most is továbbjutottak azért, de amit eddig láttunk tőlük, aligha lesz elég nemhogy a címvédésre, de a legjobb 4 közé jutásra sem, merthogy a másik csoportot megnyerő, roppant kellemetlen stílusú görögök ellen meglepetés volna egy délszláv siker.

Igaz a magyar srácoknak sem lesz vidám gála a negyeddöntő, ahol azokkal az olaszokkal csapnak majd össze szerdán este fél 9-kor, akiket éppen a görögök tudtak legyőzni a csoportzárón, így lecsúsztak az elsőről a második helyre, ahová egyébként Horvátországot vártuk, mint legfőbb esélyest a mieink elleni folytatásra, de ők kikaptak 14-11-re az Egyedült Államoktól, így mégsem velünk, hanem a mi csoportunkat megnyerő, félelmetesen stabil, erős spanyolokkal kell majd megküzdeniük az elődöntőért. Ez sem lesz éppen könnyed kora délutáni lubickolás…

Kedden Vadnai Jonatán éremfutama kecsegtet egy szép helyezéssel, akár dobogóval, megkezdik szereplésüket birkózóink a kötöttfogású Lévai Zoltán révén, aki a 77 kilósoknál az egy súlycsoporttal feljebb Eb- és vb-győztes török Burhan Akbudakkal kapaszkodik majd össze, mivel a remélt stabil siker érdekében a török lefogyasztott Lévaiék súlycsoportjába.

Vízre szállnak kajak-kenusaink is, köztük több éremesélyes egységgel, igaz, esetükben egyelőre az előfutamok és az negyeddöntők jönnek, az első finálékat majd szerdán tartják. Női kéziseink is döntő ütközetet vívnak Svédország ellen 17.30-kor, a tét a legjobb 4 közé jutás. Ugyancsak elődöntőt vívnak női vízilabdázóink, mégpedig a címvédő Egyesült Államok ellen este fél 9-kor.

(Fotó: MOB)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-08-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This