Kovács Sarolta díszpolgár, Nikolics Nemanja tiszteletbeli polgár lett

Szerző: Mátay Balázs

2023-08-21

A hagyományoknak megfelelően a Székesfehérvári Királyi Napokhoz is kapcsolódóan augusztus 20-i állami ünnepünk tiszteletére idén is díszközgyűlést tartott Székesfehérvár képviselőtestülete a Szent István téren. Az eseményen kitüntetések, elismerések átadására is sor került. A díjazottak között találhatjuk ebben az esztendőben a város két ikonikus sportolóját, az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok öttusázót, Kovács Saroltát, valamint a Vidi történetének legeredményesebb góllövőjét, a korábbi válogatott, Eb-résztvevő, magyar, lengyel és amerikai gólkirály Nikolics Nemanját.

Székesfehérvár Díszpolgára kitüntető címet vehetett át dr. Cser-Palkovics András polgármestertől Kovács Sarolta (Saci, ahogy mindenki szólítja), aki pályafutása során minden világ- és kontinentális eseményen szerzett érmet már utánpótláskorú öttusázóként, majd a felnőttek mezőnyében szintén. A tokiói ötkarikás játékokat követően, ahol sérülésekkel, betegségekkel terhelt felkészülés után is bronzérmes lett, még indult a katonai vb-n, majd visszavonult. Tavaly májusban szült, ma már az édesanya szerep a legfontosabb számára, de mivel tavaly szakedzői diplomát is szerzett a Testnevelési Egyetemen, a szakmától sem távolodott el.

Nikolics Nemanja a Vidi szurkolók egyik legnagyobb kedvence volt aktív évei alatt, ami nem csoda, hiszen a piros-kékekkel két magyar bajnoki címet nyert és háromszor lett hazai gólkirály. Légiósévei alatt még két országban  – ezzel egyedülálló a hazai focisták között – nyert gólkirályi címet, Lengyelországban és a MLS-ban az Egyesült Államokban. A magyar válogatottal két Európa-bajnokságon szerepelhetett. Idén nyár elején jelentette be visszavonulását.

A szerb származású játékosnak már évek óta Fehérvár az otthona, itt él családjával, a várost tekinti otthonának, amely most a Tiszteletbeli Polgár kitüntető címmel ismerte el hűségét és a sportolóként elért sikereit.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-08-21

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This