Jégkorong: újabb Volán vereséggel közeleg a bajnoki rajt

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-01

Negyedik felkészülési mérkőzésén harmadik vereségét szenvedte el a szlovákiai Érsekújvártól a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata. A felvidékiek 3-0-val kezdtek, majd jött egy 0-2-es második harmad a Volántól, ám ez nem hozott lendületből újabb találatokat, a végéig nem változott az eredmény, így 3-2-re győzött a HC Nové Zámky. A fehérvári gólokat MacGauley szerezte.

Ahogy a korábbi találkozókon, feltűnő, hogy újra a meccs elején aludt be a Volán és ismét futhatott az eredmény után. Eddig mind a négy meccsen ez volt a helyzet, ez már nem lehet véletlen, hogy rendszerint az öltözőben ragad a csapat az első percekre, többször az egész első harmadra, 0-3-ról pedig nagyon nehéz, szinte lehetetlen az ellenfél látványos összeomlása nélkül fordítani.

Lehet, hogy Kiss Dávid vezetőedző szakmailag felkészült tréner, ám fiatal korából és kevés ilyen szintű rutinjából adódóan nem tudja a csapatot úgy harcba küldeni, hogy játékosai az első pillanattól a megfelelő hőfokon pörögjenek. Persze, a bajnokság számít, semmi más, azonban igen beszédesek a felkészülési mérkőzések, és amit eddig elmondtak, az csak nyomokban pozitív. Négy meccs, három vereség, amiből kettő egyaránt három gólos zakó ligariválistól érkezett, egy pedig a szlovák liga középcsapatától. Az egyetlen győzelem a jelenleg alacsonyabban rangsorolt ligában hokizó Jesenice elleni 5-2 volt.

A négy találkozó bajnoki szemmel nézve: 3 pont, 12-16-os gólkülönbség. A meccsenként átlagban kapott 4 gól sok, a szerzett 3 pedig kevés. Ezeket az arányokat az ICEHL-idényben meg kell fordítani, különben ebből nem lesz sem a mindig példaként emlegetett és titkon elvárásként megfogalmazott két évvel ezelőtti döntős szereplés, de még rájátszás sem.

Van egy kis idő a rajtig persze átgondolni az eddigieket és tanulni belőlük a vezetők, a szakmai stáb és a játékosok részéről egyaránt. Az kevés, hogy az edző azt nyilatkozza a meccsek után, hogy elégedett a hozzáállással, hogy látja a fejlődést, majd most: „fontos, hogy türelmesek legyünk”… A bajnoki rajtig biztosan mindenki türelmes lesz, még az első 1-2 mérkőzés után is, ha netán azok nem sülnek el túl jól, de aztán egyre kevésbé. A sport, a szurkoló már csak ilyen, jó hokit és főleg győzelmeket szeretne kapni a pénzéért, a szurkolásáért, elkötelezettségéért. Mert a győzelem lelkesíti, nem a türelemre intő nyilatkozatok…

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2023-09-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This