Jégkorong: elnöki erősítés a Volánnál

Szerző: Mátay Balázs

2023-10-12

Kétnapos vármegyejárása keretében ma fehérvárcsurgói, móri és sukorói programjait követően Székesfehérváron a Videoton Holding egyik leányvállalatát látogatta meg, majd az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokkal és a Hydro Fehérvár AV19 hokicsapatával ismerkedett Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin. Az államfő nemcsak beszélgetett a sportág képviselőivel, maga is korcsolyát húzott és beszállt az U16-os korosztályos csapat edzésébe!

A köztudottan sportos elnökasszonyt a jégcsarnoknál Id. Ocskay Gábor, a székesfehérvári hoki legendája, a sportág helyi sikereinek fő letéteményese fogadta, majd dr. Cser-Palkovics András polgármester társaságában mécsest gyújtott és virágot helyezett el a 33 évesen, 2009-ben elhunyt kiváló jégkorongozó, Ifj. Ocskay Gábor emlékhelyénél a róla elnevezett jégcsarnok előtt.

A polgármester és a sportági legenda mellett a létesítményben Gál Péter Pál egyesületi elnök, Szélig Viktor általános igazgató, valamint Ifj. Ocskay Gábor egykori „ikerpárja”, a Volán másik korábbi ikonikus hokisa, Palkovics Krisztián kalauzolta Novák Katalint.

A köztársasági elnöknek az ICEHL-gárda öltözőjében Hári János, a Hydro Fehérvár Av19 jelenlegi csapatkapitánya tartott rögtönzött felszerelésbemutatót, majd egy névre szóló Volán mezzel is megajándékozták a klub képviselői. Ezt azonnal ki is próbálta az államfő, korcsolyát húzott, majd beszállt az U16-os csapat éppen zajló edzésébe.

Novák Katalint az edzők és a játékosok is örömmel fogadták, majd a helyes ütőfogás mellett a megfelelő korongterelgetés és lövés technikáját is megmutatták neki. Az elnökasszony azonnal rá is érzett a megfelelő mozdulatokra, s jól is állt a jégen, így valószínűleg nem most láthattuk utoljára a játéktéren.

A csarnokba is hamarosan visszatérhet, vendéglátói ugyanis erősen invitálták egy éles meccsre, egy jó hangulatú teltházas összecsapásra.

Novák Katalin holnap újra visszatér Fehérvárra: 17.00 órától a Belvárosban az Országalmánál lehet vele találkozni, ahonnan elsétál majd a Múzeum Rendház épületéhez, ahol megtekinti a Munkácsy Székesfehérváron című kiállítást.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-10-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This