Jégkorong BL: közel volt a Volán a csodához, de a svéd rekordbajnok legyűrte

Szerző: Mátay Balázs

2024-09-12

A nem túl eredményes csehországi túra, a pardubicei (0-7) és prágai (2-5) vereség után először lépett jégre a Bajnokok Ligájában (CHL), egyben tétmérkőzésen az Alba Arénában a Hydro Fehérvár AV19. Kiss Dávid alakulata talán még közelebb állt a hatalmas bravúrhoz, mint néhány napja a Sparta Praha vendégeként, de a végső sikerre is esélyes svéd Färjestad BK végül 3-1-re megnyerte az összecsapást és már továbbjutott a következő szakaszba.

A Volán mindvégig pariban volt a topfavorittal, két harmadot követően még 0-0 állt az eredményjelzőn, ám a végső játékrész elején viszonylag gyorsan egymás után kétszer is bevette a meccs emberének bizonyuló Horváth Dominik ketrecét a karlstadi egylet. A véghajrában hiába szépített ugyan Chris Brown találatával a házigazda, ám a felcsillanó reményeket a harmadik svéd gól szerte foszlatta.

Jól állt bele a meccsbe a Volán, az elején agresszív letámadással próbálta megzavarni esélyesebb ellenfelét. Az iramra sem lehetett panasz, lüktetett a játék a két kapu között, bár azért a svédek próbálkoztak többször, a kék-fehéreknek is akadtak komoly gólszerzési lehetőségeik, amelyek kimaradtak. Már ekkor a két kapus volt a legjobb saját csapatában.

A középső játékrészben sem változott alapvetően a játék képe, a vendégek nagyjából annyival álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez, hogy a játékvezetők nekik könnyű síppal befújták az emberelőnyöket, kisbüntetésekkel sújtva a Volánt, amely viszont két esetben sem kapott jogosnak tűnő emberelőnyt.

A záró harmad elején az egyre fáradó fehérvári védelem kétszer is kihagyott, így a svédeknek három perc alatt duplán összejött, ami korábban 42 percig egyik félnek sem, szimplán. Nem adta fel a Volán, s ennek az 58. percben szépítés lett az eredménye: Bartalis blokkról levágódó lövése Brown elé került, aki az üres kapuba bombázott. Sajnos gyorsan jött a válasz, Tornberg lövése beállította az 1-3-as végeredményt. A Hydro Fehérvár AV19 másodszor is megmutatta, hogy van helye a CHL-ben és képes a legjobbakkal is felvenni a versenyt.

Folytatás szombaton, amikor a finn Ilves Tamperének egy hetest vágó (7-2) svájci Lausanne érkezik Fehérvárra. A találkozó 16.00 órakor kezdődik az Alba Arénában.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. szeptember
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Written by Mátay Balázs

2024-09-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This