Jégkorong: a Nyitra simán verte a Volánt az első aréna meccsén

Szerző: Mátay Balázs

2024-08-23

Pénteken este tét nélküli hokigálára készültek a Volán szurkolói, ugyanis először játszott hivatalos mérkőzést új otthonában, az Alba Arénában a Hydro Fehérvár AV19 jégkorong csapata. Az ellenfél a szlovák bajnok HK Nitra volt, amely nem volt vevő a hazai gálára, alaposan elrontotta a kék-fehér szimpatizánsok kedvét, ugyanis sima, 7-1-es győzelmet aratott a még kissé tompa ICEHL alakulat ellen. Nem hokizott többnyire rosszul a vendéglátó gárda, de a helyzetkihasználással alapos gondjai adódtak, ellenfele pedig kíméletlenül gólra váltotta lehetőségei nagyobb részét.

Az eredmény ellenére nincs szégyenkezni valója a Volánnak, jobban is kezdett ellenfelénél, ám a kezdeti lendület hozta lehetőségek kimaradtak, miközben a nyitraiak első komolyabb lehetőségüket gólra váltották, sőt, a másodikat is, ami láthatóan megtörte a hazaiak játékkedvét és hitét. Mentek előre becsülettel Háriék, azonban a kapu előtt nem voltak elég élesek, így csak nem akart összejönni az első arénás FAV19 gól. A kiállítások azok viszont jöttek, rendre hazai oldalon, az első éppen egy „csinos” bunyó okán.

A második játékrészben végleg térdre kényszerült Kiss Dávid együttese, amely továbbra sem adta fel a támadásokat, de próbálkozásai meddőnek bizonyultak, miközben a szlovák egylet szinte tetszés szerint érte el góljait, hiába cserélt kapust is 0-3-nál a Volán trénere, Reijola után Horváth sem tudott mit kezdeni a vendégek lövéseivel. Ez a harmad 0-5-re végződött, nem mutatott túl szépen az eredményjelző tábla…

A záró játékrészt is becsülettel lehozta a FAV19, a jutalom pedig Stipsicz Bence szépítő gólja volt, a válogatott védőé tehát a klub első hivatalos gólja az Alba Arénában. Ennek a klub kabalaördöge is örülhetett, aki a szünetekben jeges „sétakocsikázásra” invitálta a gyerekeket.

A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a kezdő korongbedobást a Volán és a magyar jégkorong egykori legendás játékosa, az edzőként is sikeres Palla Antal végezte el a mintegy 2500 néző előtt. A 70-es évek végén a BVSC megszűnését követően Fehérvárra igazoló technikás, gólerős exjátékos méltán kapott vastapsot a jelenlévőktől.

Összegezve a látottakat: ez az a mérkőzés, amit gyorsan el kell felejteni, mert részint jobb csapat a szlovák bajnok, de nem ennyivel, részint pedig ebből is sokat lehet tanulni, például azt, hogy a kapu előtt élesebbnek, határozottabbnak kell lenni. A Volán igazi erőfelmérője majd az ICEHL lesz, amely szeptember 20-án kezdődik egy Pustertal elleni idegenbeli összecsapással.

(Fotó: Mátay Balázs)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-08-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This