Fiola elképesztő balszerencséje, ismét megsérült, oda az újabb Eb

Szerző: Mátay Balázs

2024-05-02

Az elmúlt két szezonban alig tudott 8-10 meccset játszani, azonnal megsérült a Vidi csapatkapitánya, válogatott védője, Fiola Attila, aki több poszton is jó teljesítményre képes. A 34 éves játékos azon kevesek közé tartozik, akik ott voltak a legutóbbi két Európa-bajnokságon a magyar válogatottban, s az idei, németországi viadal selejtezőin – ha éppen nem volt akkor is sérült – szintén a csapat stabil tagjaként szerepelt. Arra azonban szerdától igen kicsi az esélye, hogy a nyáron esedékes újabb kontinenstornán is ott lehessen. Nyilván nem lep meg senkit a hír: újra megsérült a kiváló labdarúgó.

A Vidi edzésén történt meg a baj, rosszul esett, úgy, hogy a jobb vállát az eddigi vizsgálatok alapján meg kell műteni! Amennyiben így lesz, oda az újabb Eb, főképp, hogy éppen az elmúlt hetekben tért vissza a csapatba az őszi sérülése és felépülése után, s kezdte magát utolérni. Egyszerűen hihetetlen az, ami a szurkolók körében igen népszerű „Fityóval” történt ebben az idényben, de úgy összességében az elmúlt néhány évben.

Újabb és újabb sérülései okán nem tudott folyamatosan játszani, a rossz széria pedig a most véghajrájában járó idényben csúcsosodott ki: nyár óta háromszor sérült meg komolyabban. Az elsőből az ősz elején visszatérhetett, játszott 6 meccset a Vidiben, közben visszakapta helyét a válogatottban, sokat tett a nemzeti csapat kijutásáért, hogy aztán a litvániai selejtezőn újra megsérüljön október közepén. Innentől kezdve kihagyta az április elejéig tartó 5 hónapot, hogy aztán visszatérjen, reménykedjen abban, hogy az Eb-re ismét csúcsformába kerül és ott lesz Németországban. Jutott neki újra 6 meccs, s most jött ez az újabb banális eset. Aligha van Magyarországon nála pechesebb élvonalbeli labdarúgó.

Ebben a tekintetben éppen klubtársa, az egészségesen ugyancsak stabil válogatott Kalmár Zsolt vetekedhet vele, aki szintén otthonosabban mozog lassan a sebészeti műtőkben, mint a pályán… Kalmárnak is elúszott ez az Eb, ám neki egymás után másodszor, mivel 3 éve éppen aktuális térdműtétje és rehabilitációja tartotta távol a részben hazai kontinenstortától, tehát ő ebben a tekintetben még pechesebb, mint Fiola.

Nagy kérdés, és aligha van olyan, aki tudja erre a választ most: vajon játszanak még ők ketten együtt egy Vidi vagy válogatott mérkőzésen? Nagy tétet nem mernék rá tenni, ez biztos. Miként az is, hogy mostantól már csak Tóth Balázsban bízhatnak a Vidi szimpatizánsai, hogy ha csak harmadik számú kapusként, de legalább ő képviselje Fehérvárt az Eb-keretben.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2024-05-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Újra virágos lesz a Belváros

Újra virágos lesz a Belváros

Idén ismét virágkompozíciókat csodálhatunk a belvárosban Pünkösd alkalmából: az Országalma és a Szent István-emlékjel...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami