Férfi röplabda: vasárnap startol a MÁV Előre Foxconn a bajnokságban

Szerző: Mátay Balázs

2023-10-05

Vasárnap megkezdi menetelését a férfi röplabda Extraliga 2023-2024-es szezonjában a MÁV Előre Foxconn. A legutóbbi idényben újoncként hatalmas meglepetésre a döntőig menetelő egylet a most induló szezonban háromszorosan is a mélyvízbe veti magát, ugyanis azon túl, hogy a hazai terepen újra éremre pályázik, a klub történetében először megméreti magát a nemzetközi porondon. De nem ám, csak úgy, szimplán, hanem duplán, mivel a CEV Challenge Kupa mellett részt vesz a MEVZA-ligában, a közép-európai térség/régió bajnokságában is.

A terhelés soha nem tapasztalt lesz, hiszen  gondoljunk csak bele: ez egy olyan csapattal történik, amely egy évvel ezelőtt ilyenkor még abszolút újoncként arról álmodott, hogy valahogy maradjon benn az Extraligában, s legvadabb álmaiban is csak az szerepelt, hogy esetleg a felsőházba kerüljön a rájátszásban. Az, hogy végül kis híján bajnok lesz, nem volt benn a pakliban.

Most ez a gárda, amelyből távozott egy magyar kulcsjátékos és elment még három olyan röpis, akik nem voltak ugyan nélkülözhetetlenek, de jórészt stabil kezdőként számolt velük Dávid Zoltán. Helyettük jött egy magyar válogatott, további két másik magyar játékos, s több légiós, akik egyelőre mind a lutri kategóriába tartoznak. Lehet, hogy sikerült ismét jól belenyúlni a mézesbödönbe, és mindent visz a fehérvári gárda, de az is alaposan benne van a pakliban, hogy a három frontos harc sok lesz a gárdának, igaz, ez nem hasonlítható a labdarúgók szerda-szombat terheléséhez, nem lesz ennyire sűrű a menetrend, de mindenképpen kockázatos vállalkozás egy formálódó alakulattól.

Egy biztos: vasárnap 18.00 órakor a VOK-ban az Extraligába visszatérő megyei rivális, dunaújvárosi DKSE vendégszereplésével elindul a verkli, majd kedden már a MAFC-BME vendége lesz a Dávid-legénység. A nemzetközi szereplés a Challenge Cup-ban majd október 24-én, Tatabányán indul. Miért ott? Mert az ottani multifunkciós csarnokba sokan elférnek, modern, szép. Az, hogy ez ennek ellenére jó döntés volt-e, kétséges. A vezetők reményei szerint majd több ezren szurkolnak ott a Lokinak.

A baj csak az, hogy a MÁV Előrének nincs kialakult és stabil szurkolói bázisa, a bajnoki döntőn már volt komoly érdeklődés és ezres nézőszám is akadt, de ez a hirtelen felfokozott érdeklődésnek volt köszönhető, nem törzsszurkolók izgultak a lelátón. Az, hogy most a harmadik számú európai kupasorozatban, ráadásul Tatabányán összejön az illetékesek által remélt 2000-2500 néző, nehezen hihető. Legyen persze így, ennek örülnénk a legjobban!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. augusztus
h K s c p s v
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-10-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This